Vom avea o bază nautică ultramodernă – la Mangalia !

prof. Dan Mihăescu

 
Mangalia intră pe harta celor mai moderne şi selecte baze nautice de la Marea Neagră după ce primăria a semnat contractul de finanţare a unei investiţii de 1, 3 milioane de euro, finanţată în cea mai mare parte din fonduri europene, ce va fi gata la sfârşitul anului viitor.

 

Proiectul, de dezvoltare turistică, „Club Nautic Callatis”, se derulează în parteneriat cu municipiul Balcik şi are ca scop realizarea unui centru nautic transfrontalier,  ce va organiza şi găzdui mari competiţii nautice din bazinul Mării Negre.

Viitorul club va organiza evenimente cu specific nautic, expoziţii de ambaracţiuni sportive şi de agrmenet şi evident competiţii nautice.

 

Clădirea în sine va fi o construcţie P+1 în Portul Turistic Mangalia, clădire prevăzută cu 15 spaţii pentru birouri, două săli de conferinţă cu toate dotările necesare şi echipamentul aferent. Suprafaţa construită va cuprinde 990 mp, din care 455 mp la parter şi 535 mp la etajul I.

Valoarea totală a proiectului este de 1.316.471 Euro, din care 84,82% reprezintă contribuţia Uniunii Europene, 13% contribuţia bugetului de stat şi 2,18% contribuţia bugetului local. Durata de implementare a proiectului este de 16 luni, începând cu data încheierii contractului.

 

„O astfel de construcţie este necesară într-un port turistic modern. Proprietarii de ambarcaţiuni, participanţii la competiţiile de gen ne solicitau o astfel de clădire, cu toate facilităţile necesare pentru a-şi desfăşura activităţile: conferinţe de pregătire a competiţiilor, festivităţi de premiere şi altele. Este o continuare firească a proiectului Portului Turistic Mangalia, apărută din necesitatea completării serviciilor oferite celor care acostează în portul nostru şi sunt convins că, după finalizarea lui, vom reuşi să atragem şi mai mulţi iubitori ai sporturilor pe apă la Mangalia”, a precizat primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac.

Contractul a fost semnat pe 28 februarie 2012 între Liderul de proiect – Primăria Municipiului Mangalia şi Autoritatea de Management – Ministerul Dezvoltării şi Turismului, prin intermediul Biroului Regional de Dezvoltare Transfrontalieră România-Bulgaria situat la Călăraşi, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, Axa prioritară 3 DMI 3.1.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.