Visul lui Dan Mihăescu a devenit realitate !

Prof. Octavian Ţacu

Câţiva ani în urmă, încrucişându-mi drumul cu cel al “amicului” Dan Mihăescu, după tradiţionalul: “Ce mai faci ?” – am primit un răspuns netradiţional: „Uite, vreau să fac un club nautic şi o bază nautică pe Lacul Techirghiol !”. Evident, am luat în serios doar formal ideea .

Cum era să o creditez, neştiind vreo conexiune a lui Dan Mihăescu cu bărcile şi nevăzând  ambarcaţiuni de agrement sau sportive pe lacul cu pricina, niciodată până atunci ? Ne-am despărţit, fiecare cu drumurile lui. După o perioadă, ne-am revăzut. Probabil că Dan a intuit că nu l-am creditat în ideia clubului nautic şi m-a “sancţionat” cu ştirea înfiripării clubului nautic şi a mai pus o cireaşa pe tortul neîncrederii mele invitându –mă să văd o regată de yachting pe Lacul Techirghiol. M-am dus pe malul lacului, separat, înarmat cu un binoclu şi am avut parte de marea surpriză a spectacolului, total nou pentru Lacul Techirghiol – bărci cu pânze … un velier mai mare ca navă de start, balize şi tot ceeace face că o regată să poată fi validată oficial. Mi-am adus aminte de un slogan din perioada comunistă, ‘’vedeţi că se poate tovarăşi ? ! ”.  Şi lucrurile au continuat în direcţia imaginată de Dan Mihăescu, vis-a- vis de clubul nautic, în crescendo. Apoi, deodată, pe 3 noiembrie 2013 inaugurarea bazei nautice din Techirghiol, a Clublui Nautic Român (al treilea copil al lui Dan Mihăescu).

Lume multă la inaugurare. ”Obiectul” de inaugurat, pe malul Lacului Techirghiol, la sud de băile reci, o construcţie nouă, albă, inspirat decorată de maestrul Ion Tițoiu în mozaic şi pictură murală, dotată cu tot ce trebuie să aibă o baza nautică adevărată; hangar, platforma de stocare a bărcilor, ponton, vestiare, instalaţii pentru pregătire fizică şi un ”obiect” ecolologic, un panou radiant cu bateria solară  pentru încălzire apei de la duşuri şi evident, subiectul  clubului, bărcile cu vele.

Totul realizat dela 0 (zero), prin încăpăţanarea lui Dan Mihăescu şi puterea lui de a convinge o mulţime de oameni că nu face nimic în folosul său personal. Greu de imaginat în ziua de azi, aşa ceva! La inaugurare au venit aproape toţi cei ce l-au ajutat să ocluzeze un nod de sănătate pentru copii şi tinerii oraşului Techirghiol.

Sigur că inaugurarea a fost şi un prilej de a “privi înapoi cu mânie“ la cei care au pus beţe în roate proiectului bazei nautice. Între noi fie vorba, au fost destui. Rămâne în picioare însă o “bijuterie” a oraşului Techirghiol, bijuterie pe care dacă o realizau nişte ”băieţi deştepţi” probabil ar fi costat în acte, administraţia, jumătate de milion de euro, nu 70. 000, la cât afost evaluată oficial şi cu rigurozitate de către cei avizaţi. Să nu vă imaginaţi însă că Dan Mihăescu a fost singur în această aventură de neimaginat, în care foarte uşor puteai abandona, dezamăgit sau descurajat de obstacolele parcursului. Familia a fost sprijinul cel mai consecvent în chinurile facerii acestei bijuterii şi apoi prietenii adevăraţi, care l-au şi onorat la inaugurare, prin prezenţă sau mesajele transmise.

 

                                       MAGNA CUM LAUDE,  DAN MIHĂESCU !

Foto: Daniel Stoenciu

 

 

2 comentarii la „Visul lui Dan Mihăescu a devenit realitate !

  • 7 noiembrie 2013 la 7:03
   Permalink

   Echipa Clubului Nautic Român vă mulţumeşte pentru încredere şi susţinere !

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.