Vis de marinar

Umor cazon

de Ananie Gagniuc

Sunt marinar şi sunt mândru de asta, o viaţă întreagă mi-a plăcut să fiu legănat.

De când am fost repartizat pe navă, în fiecare noapte visez cum valurile poartă „vaporiul” în larg, spre nemărginite zări şi, Doamne!, ce bine este acolo. Acolo, unde se adevereşte formula ”Să trăiţi bine!”

Astă noapte am avut un vis…de vis! Se făcea că pornisem cu nava spre necunoscute ţărmuri. Eram pe punte, stropi de apă sărată îmi biciuiau faţa, soarele îşi trimitea razele până în suflet, delfinii săltau la babord şi tribord. Cu o mână mă ţineam de balustradă şi cu cealaltă de sticla de rom, băutura marinarilor.

Deodată s-a zărit un petic de pământ. „Pământ!”, strigă un marinar din gabie. „Ce fel de pământ?” întrebă căpitanul.  Marinarul privi din nou prin binoclu şi rosti: „Cernoziom!” Apoi reveni: „Cred că e ţărmul asiatic al Mării Negre, că se zăresc  amazoane dezbrăcate!”

Un chiot de bucurie se auzi în întreg echipajul. Urgent, duşuri, spray-uri, costume la 4 ace, unii şi-au luat dolari în buzunare, alţii apărătoare pentru cele lumeşti, ce mai, în 10 minute toată lumea era pregătită…

Am acostat. Pe ţărm, femeile erau pregătite, cu săgeţile şi suliţele îndreptate spre noi. Noi, de asemenea, cu ele îndreptate spre femei.  A început dialogul: „Cine  sunteţi ?”  „Bărbaţi!”  „De unde?”  „Din România!”

A început o şoşoteală între căpeteniile  amazoanelor, apoi şefa întrebă: „Petre Roman este ?” „Nu”  „Florin Piersic este?” „Nu” „Pepe, Fuego, Botezatu, Bivolaru?”  „Nici unul”. „Bine dar, la câte probleme interne aveţi voi, la voi, de ce veniţi să vă băgaţi…în treburile noastre interne ?” „Cu voia dvs…”  „Bine, de data asta vă lăsăm, numai să vedeţi cum e sexul fără un sân. Apoi duceţi-vă acasă, că acolo-i şi mai mare „lucru” pe care urmează să ni-l faceţi!”

Doamne, şi unde nu m-au luat trei amazoane, una mă dezbrăca, alta îmi făcea vânt cu o frunză de palmier şi  a treia îmi legăna trupul, ca-ntr-un hamac.

Deodată…m-am trezit, zgâlţâit de ofiţerul secund. „Scoală puturosule, că intri de serviciu pe dană. Scoală, că a venit soacră-ta în vizită, ştiind că azi ai luat salariul.

Ce-ai visat de-ţi tot ţuguiai buzele şi îţi încordai trupul ? Ai visat, cumva, porno?”

Ăsta da, vis de  marinar!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.