Velierul german Laura, a eşuat în dreptul Comandamentului Flotei

de Andreea Mihăescu

IMG_1382 (1)Velierul german Laura, condus de navigatorul solitar Hans Fritze Joachim,  a eșuat  joi,  13 iunie, în jurul orei 2:25, pe stâncile din fața Comandamentului Flotei, de pe faleza Cazinoului din Constanța.

Skiperul yahtului de peste 9 metri, aflat sub pavilion german, în vârstă de 61 de ani, se afla în trecere prin zona Portului Constanța, venind dinspre Sulina, când a cerut permisiunea de acostare. Acesta a fost redirecționat către Portul Tomis, pentru a putea beneficia de facilitățile necesare.  Joachim a navigat aproape de faleză, necunoscând topografia si adâncimile apei.

Garda de Coastă și Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, au intervenit cu ambarcațiuni, neajungând însă la naufragiat, datorită adâncimilor prea mici ale apei. Cetățeanul german a fost adus la mal cu ajutorul unei bărci de mici dimensiuni, condusă de doi civili.

În urma incidentului, navigatorul a suferit un atac de panică și a fost transportat la Spitalul de Urgență Constanța pentru îngrijiri medicale.

Ulterior, yahtul a fost legat cu chingi de doi scafandrii și ridicat din apă cu ajutorul unei macarale în jurul orei 12:30.

Foto: Andreea Mihăescu

IMG_1384 IMG_1392IMG_1380

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.