Un nou proiect voleibalistic în Constanța

de Paul Greavu

Foști și actuali voleibaliști constănțeni încearcă înființarea unei echipe care să activeze în Divizia A2 Est! Aceștia, împreună cu Clubul Sportiv Școlar nr.1 Constanța sunt în căutare de sponsori și parteneri cu care să plece la drum.

Iată o postare pe Facebook apărută azi pe contul unuia dintre aceia care doresc o formație nouă: „Sportul este în cădere liberă, voleiul nefăcând excepție. Așa că de ce nu s-ar constitui un <<bastion>> de speranță în voleiul masculin constănțean? Proiectul nostru se axează pe tineri constănțeni, dornici de afirmare, care nu au șansa de a intra într-o lume a sportului destul de exclusivistă. Cu toții merită o șansă, un punct de plecare. Clubul Sportiv Școlar nr.1 din Constanța și-a arătat deja sprinjinul prin punerea la dispoziție a bazei sportive și a staff-ului tehnic. Vă alăturați și voi proiectului nostru? Orice sprijin este binevenit! Setăm un punct de plecare și împreună putem realiza tot ceea ce ne-am propus! Mulțumim!”

Constanța a mai avut o echipă de ligă secundă în 2009, construită pe același principiu. Juniori de la CSS1, una sau două 1370310_10202126689871638_864302025_nprezențe a unor jucători mai experimentați și multă dorință. Sprijinul a venit atunci, într-o oarecare măsură, din partea celor de la CVM Tomis Constanța. Antrenorul de atunci, Gheorghe Brînză, s-a declarat și de această dată interesat de proiect, fiind dispus să antreneze echipa care ar urma să ia naștere. Brînză stă și la baza echipei Petromidia, formație care s-a înființat în anii `90, având în componență juniori ai CSS-ului din Constanța. De notat faptul că acea echipă a ajuns să joace în cupele europene, cu jucători precum Radu Began, Dan Marcu, Răzvan Parpală sau Florin Voinea, toți vicecampioni naționali la juniori sub comanda lui Gheorghe Brînză, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din țară.

De unde ideea unei echipei de A2?

Din dorința de a populariza sportul printre tineri, inițiatorii proiectului au dorit formarea unei echipei de volei masculin încă de acum doi ani. Dar dificultățiile în a găsi persoane care să vină în sprijinul formației au sistat mereu demersurile la stadiul de proiect. Echipa se va forma (dacă se va forma) cu scopul de ajuta juniorii constănțeni să facă pasul de la competițiile juvenile la cele de seniori. Va fi, practic, o etapă intermediară în evoluția lor. O inițiativă laudabilă, care ar avea un rezultat benefic, în cazul în care se va concretiza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.