Stagiu internațional de Aikido la Constanța

de Andreea Mihăescu

AIKIDO Club Constanţa organizează în perioada 30 septembrie – 2 octombrie un  stagiu de pregătire și examinare AIKIDO, în sala de sport a Universitășii Spiru Haret, din Constanța, sub coordonarea vicepreşedintelui  Federaţiei Internaţionale de AIKIDO, Shihan Stefan Stenudd .

Potrivit președintelui preşedintelui Aikido Club Constanţa, Sensei Ion State evenimentul, este  organizat în premieră în România și găzduit de dojo-ul clubului. “Stagiul cuprinde o serie de antrenamente, care debutează vineri, 30 septembrie, la ora 18.00 și la care vor participa  numeroşi practicanţi, din Constanţa, din ţară şi din străinătate. Acţiunea continuă sâmbătă, 1 octombrie între orele 10.00 – 12.00 şi 17.00 – 20.00, încheindu-se duminică, 2 octombrie, la ora 14.00 “  a declarat Ion State.

Prin organizarea acestui eveniment, clubul aniversează 10 ani de la înființare.

Acest sport marțial, armonizează un ansamblu perfect de mişcări, prin care agresiunea adversarului este absorbită, preluată şi transmisă înapoi, reprezentâmd un mod de a răspunde violenţei prin non-violenţă şi este o tehnică folosită cu success de Poliţia din Tokio, Jandarmeria Franceză şi U.S. Marines.

Despre Shihan Stefan Stenudd, 6 DAN (Hombu Dojo, Tokyo, Japonia).

Shihan Stefan Stenudd, 57 de ani, este vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de AIKIDO și  instructor în aceste arte maţiale din 1973. De asemenea, Shihan Stefan Stenudd este preşedinte al Federaţiei Suedeze de Budo din 2009.

În ultimii 35 de ani, Shihan Stefan Stenudd a desfăşurat o activitate bogată, în cadrul unor instituţii guvernamentale suedeze, trecând prin cariera didactică şi activând, cu succes, în artă, literatură şi publicistică. Pe lângă numeroasele articole din presa generalistică şi de cultură din Suedia, a publicat peste 10 volume de beletristică şi science-fiction.

Shihan Stefan Stenudd este pasionat de filosofia Extremului Orient şi artele marţiale, fiind totodată atras de antropologia culturală, istoria miturilor şi cultura populară şi de masă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.