Silvian a creat oul filigranat din ciocolată

de Andreea Mihăescu

Trei ciocolatieri şi cincizeci de kilograme de ciocolată modelate manual timp de două săptămâni pe mesele de lucru, toate astea pentru realizarea expoziției dedicată Sărbătorilor Pascale, semnată Silvian.

“Prin intermediul acestor figurine reprezentative, dorim să transmitem atmosfera de sărbătoare. Acesta este motivul pentru care am realizat piese de diferite mărimi și modele, accesibile tuturor. Exponatele conțin de la 50 g ciocolată până la 2 kg, prețul lor fiind între  8 şi 500 lei ”, a declarat pentru Magazin Nautic, maestrul cofetar Silvian Miron.
Cel mai mare și complex exponat este oul din filigran, o replică, eveident în ciocolată a celebrelor piese Faberger, realizate cu o atenție, tenacitate și migală sporită, și cu multe ore de lucru în atelierele de creaţie şi de execuţie.

“Noutatea o constituie tehnica de colorat, pelicula fină de culoare, intensă sau în degrade fiind realizată cu ajutorul  aerografului și a pistolului de ciocolată, două dispozitive nou achiziționate în laboratoarele Cofetăriei Silvian” , a mai adăugat Silvian.

Foto: Andreea Mihăescu