SERVIM PATRIA!

David-Emanuel GAIDARGIU

Victor-Marius GAIDARGIU

 

Lucrăm din 2015 pentru a pune pe piață IL Presidente Pizzeria Napoletana®, un proiect de suflet, care s-a materializat în Constanța sfârșitului de an 2019.

Am început cu o idee simplă. Să facem cea mai bună pizza.

Asta și facem. Cea mai bună pizza din Constanța.

Fără nicio falsă modestie, că nu e loc de ea aici. Și, tot așa vă promitem să rămânem.

 

 

Traversăm în general vremuri foarte complicate. Acum, ne-am pricopsit în țărișoara noastră și cu flagelul ăsta mondial, Covid-19.

De la clienți, de la rude sau prieteni, ne vin propuneri de tot felul, bine intenționate, din dorința de a ne plia pe situație, de a ne fi și nouă, și lor mai bine.

Să mulțumim oamenii care ne calcă pragul, să facem vânzări, să vindem mult și ieftin, că e criză, că oamenii țin de bani, că nu știu ce urmează, că răul de-abia a început, că vin vremuri și mai grele, că pandemia e în creștere, că vor fi două vârfuri, unul după Paști, altul prin luna mai și s-ar putea să țină până în septembrie, iar după aia, nimeni nu știe ce va fi, că poate vine versiunea îmbunătăţită, Covid-20, uite ce-a prezis Boca, ba chiar și Nostradamus.

Pe de altă parte, autoritățile ne liniștesc, cu vorbe, cum altfel, percepute de fiecare prin prisma experiențelor din ultimele crize trăite, vezi Revoluția ori criza din 2010, când tot așa, ni se spunea să stăm liniștiți în casele noastre. În stradă, oamenilor le este mai frică de amendă, decât de Covid. Ore în șir nu trece niciun om și nicio mașină, în schimb la un tur de 360 de grade vezi șase-șapte girofaruri.

Primul-ministru, cu mâna stângă ne mângâie cu promisiuni, că vin fonduri de la UE și niciun român, și nicio firmă nu vor rămâne neajutați să treacă peste un iminent colaps generalizat, iar cu dreapta ne flutură amenințarea că după declarațiile pe proprie răspundere de afectați de criză, vor urma controale. Asta după ce s-a relaxat problema depunerii dosarului pentru certificatul de situație de urgență. Nu mai e nevoie de dosar cu șină.

Toate astea vin ca rezultat al sărăciei cu care ne confruntăm în întregime, ca țară. Lăsăm deoparte discuțiile că pe timp de criză unii fac averi. Asta a fost și o să tot fie. Nimic nou.

Parlamentul european se întrunește online să discute strategii și planuri pentru contracararea efectelor Covid-19. Urmează să aloce 37 miliarde de euro țărilor afectate de criză, dintre care nu-i mai cer înapoi pe cei 8 miliarde neutilizați până la termen, pentru proiectele finanțate. Deci, rămân 29 miliarde. Până acum ce-au făcut? Nu aveau strategii și planuri pregătite? Că de criză, viruși și pandemie se vorbește mai mult sau mai puțin la nivel oficial, de vreo doi ani.

Schimbând registrul, am văzut inițiative absolut considerabile, de-a dreptul excepționale, ale unor persoane, firme mai mici sau mai mari, ONG sau corporații, de a ajuta fiecare cu idei practice, strângeri de fonduri, donații ori punând la lucru propriile capacități de producție, pentru ajutorarea spitalelor, a cadrelor medicale sau pacienților internați.

Cum îmi ajut țara? Întrebare firească într-un așa context.

Am hotărât să nu mergem cu pizza prin spitale, cu presa după noi.

Am hotărât să nu facem publice niciun fel de acțiuni de ajutorare.

Am hotărât să nu ne plângem.

Am hotărât să nu cerem nimic.

Am hotărât să ne bucurăm că putem să muncim în regim takeaway și delivery. Alții nu au avut această opțiune și au închis locațiile.

 

 

Ne bucurăm pentru fiecare bănuț pe care clienții noștri îi rup de la alte lucruri mai importante acum, pentru a oferi familiei, copiilor un strop de bucurie. Pentru tot efortul vostru, vă mulțumim!

Mulțumim Statului că ne oferă posibilitatea să muncim și să plătim taxe, de care este maximă nevoie pentru buna funcționare a societății.

Așa am hotărât să servim patria și așa să ne ajute Dumnezeu, să trecem cu bine peste toate încercările.

Vă lăsăm în continuare cu versurile vizionare ale melodiei lui Vali Sterian.

 

 

Bucurați-vă de zilele ce vin, bucurați-vă de soare, chiar și-n izolare, chiar și pentru o clipă. Clipa merită trăită!

Să vină primăvara în casele și sufletele noastre și să ne revedem cu bine!

 

Sole, Pizza e Amore!

Foto: arhiva IL Presidente Pizzeria Napoletana®

Sursa muzică și film: YouTube web

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.