Şase medalii pentru veliştii români la Regata internațională Port Burgas

de Ender Bolat

DSC01556Regata internațională Port Burgas, competiție din calendarul Federației Bulgare de Yachting și din calendarul ISAF (International Sailing Federation) a luat sfârșit duminică, 5 mai după 4 zile de concurs.Într-o competiție strânsă în lupta cu vânturile au participat aproape 180 de veliști din cinci țări pe 145 de ambarcațiuni sportive. Sub sloganul “Burgas Sailing Week” s-au desfășurat cu succes opt curse la clasele Optimist, LaserStandard,Laser Radial, Laser 4.7, 420, 470 și Finn, coordonate cu mult profesionalism de comitetul de cursă și supervizate de un juriu internațional.

La clasa Optimist, unde au concurat 78 deambarcațiuni, primul loc a fost câștigat de sportiva româncă Ebru  Bolat, de la Yacht Club Regal Român, urmată de sportivii bulgari Hristo Zheglev de la OMK Nessebar 2000 și reprezentantul gazdelor Luben Tenekedzhiev de la Yacht Club Port Burgas. Tot la clasa Optimist, sportivii români au mai cucerit două titluri, locul 1 la băieți juniori revenindu-i sportivului Petru Neagu de la Electrica București si locul 3 la fete junioare fiind câștigat de Luana Boicenco de la Electrica Constanța.

România a mai obținut o medalie de bronz la clasa Laser Radial prin Alexandru Dolea de la Electrica București, o medalie de argint la clasa Laser Standard prin Eduard Guță de la Electrica Constanța și o medalie de aur la clasa 470 prin echipajul Mihai Făgărășan / Mugur Roșca de la Sportul Studențesc București.

Îmbucurătoare este prezența în număr mare a sportivilor români la acest eveniment internațional, inclusive a sportivilor aflați la prima lor competiție de un asemenea nivel, lucru care a permis tuturor veliștilor să capate experiență competițională în concursuri cu multe ambarcațiuni la start. Un plus remarcabil care își va arăta roadele cu siguranță în sezonul care doar ce a început.

Le urăm mult success mai departe tuturor veliștilor români și felicitări sportivilor care au făcut sa fluture steagul românesc pe meleagurile bulgare!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.