Sărbători calde și bilanț bun, pentru sindicatul navigatorilor

de Paul Greavu

Sindicatul Ligii Navale – SLN, a organizat, la rândul ei, o întrunire amicală de sfârșit de an la care să participe și presa, dar și copiii navigatorilor. Aceștia din urmă au recitat poezii care mai de care, iar colindele au fost cântate de elevii de la Colegiul Național de Artă „Regina Maria” Constanța.

Atmosfera destinsă specifică sărbătorilor a reprezentat un cadru propice pentru prezentarea unui bilanț de succes al instituției pentru anul 2013.

După estimările SLN sunt activi 11.936 de navigatori dintre care 8472 ofițeri (cu 200 mai mulți decât în 2012), 3464 nebrevetați (cu 81 mai puțini decât în 2012), 4750 membri SLN (cu 415 mai mulți ca în anul 2012 reprezentând 40%, cu aproape 4% mai mult decât în 2012). Ținta SLN era de 5000 de membri SLN în anul 2013, obiectiv aproape realizat”, a declarat Adrian Mihălcioiu, lider SLN. De asemenea, s-a realizat o sindicalizare de un grad mai bun prin servicii mai bune in sprijinul apararii drepturilor navigatorilor, marirea bazei de negociere a contractelor colective prin apropierea de noi armatori care sa foloseasca serviciile navigatorilor romani sub contracte SLN/ITF.

2014 va veni cu noi implementări, cea mai importantă  fiind „ITF Mexico City Policy” – un standard echivalent pentru toate sindicatele navigatorilor afiliate ITF. În plus, se vor implementa „pachete de servicii pentru navigatori, se vor încheia parteneriate între sindicatele reprezentative din țările armatorilor și cele din țările forței de muncă, se vor organiza inspecții în cadrul campaniilor ITF regionale și globale, se vor strânge relațiile între organizațiile navigatorilor și organizațiile dockerilor pentru o mai bună cooperare și se va pune mare accent pe coopearea organizațiilor reprezentative ITF ale navigatorilor din zonele de interes”, după cum se arată în bilanț.

 Foto: Andreea Mihăescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.