Să fii navigator – E scris în stele!

de Elena Juguleanu,

Astrolog

„Omul nu poate descoperi noi oceane, câtă vreme nu are curajul de a pierde din vedere ţărmul” – Andre Gide

Zodie a aspiraţiilor înalte, a ştiinţei şi tehnologiei avansate, Vărsătorul  – a cărui epocă o trăim  azi –este în astrologie un semn aparte. Este unul din cele trei semne zodiacale reprezentate prin fiinţe umane  ( celelalte două fiind Gemeni  şi Fecioara) şi probabil prin aceasta, vechii astrologi i-au stabilit menirea de a sluji idealurile şi progresul pentru eternitate.

Fiecare dintre noi are în harta astrală personală această zodie, ce din punct de vedere astrologic reprezintă  o componentă importantă a personalităţii şi a drumului pe care îl urmăm pe acest pământ. Vărsătorul, aşa cum este stabilit în astrologie , conferă înclinaţii pentru diverse meserii, ocupaţii cum ar fi : explorator , aviator, astronaut, electronist,  informatician, inventator, scriitor SF., astrolog,dansator (balerin), politician, profesor, astronom,artist de comedie.

S-a constatat că aproape toţi marii exploratori au un marcaj puternic pe această zodie. În general „oamenii mării” nu sunt născuţi în această zodie. Ei de regulă sunt nativii semnelor de apă : Rac, Peşti, Scorpion. Însă marea majoritate a exploratorilor şi navigatorilor celebri au planete în Vărsător, sau alte componente astrale  importante ce se reflectă în această zodie.

Cristofor Columb, născut la 31 octombrie 1451, era Scorpion ( semn de apă), dar pentru el Vărsătorul reprezintă Casa 4 , ceea ce în astrologie se asimilează cu domiciliul,patrimoniul, moştenirea,predecesorii, începuturile,relaţia cu unul din părinţi.Pe lângă aspectele importante din harta sa natală care i-au marcat destinul, această Casa 4 stabilită în Vărsător, poate fi interpretată cu o semnificaţie aparte. Pentru el, marea si toate teritoriile pe care le-a explorat au însemnat „acasă”,acel atât de bine exprimat în latină Imum Coeli , adică Fundul Cerului – orizonturile îndepărtate spre care a navigat.

Cristofor Columb

 

În timp, alţi navigatori renumiţi atraşi de drumurile fără pulbere , au scris istoria prin faptele lor de curaj şi dăruire. Indiferent dacă au fost născuţi în semne de apă, aer, pământ sau foc, toţi aceşti oameni minunaţi au slujit marea şi şi-au lăsat amprenta  pe ale sale „cărări mişcătoare” pentru eternitate.

Iubiţi, admiraţi sau blamaţi în epocile pe care le-au străbătut,aproape toţi au în hărţile astrale natale zodia Vărsătorului foarte bine conturată. Unii au planete importante, de destin colectiv ce au făcut din ei reprezentanţi de seamă ai generaţiilor lor, alţii, au planete personale ce au sculptat în linii fine caracterul şi le-au determinat drumul în viaţă. Alţii, aşa cum a fost Columb, au case astrologice  în astrogramele natale, stabilite în Vărsător.

Amerigo Vespucci ( posibil 09.03.1454 – Peşti) are planeta Marte în Vărsător. Vizionarul,caracterul independent şi original, spiritul liber şi intelectul superior – iată ce înseamnă Marte în acest semn ! Chiar şi enigmaticul amiral Wilhelm Franz Canaris (01.01.1887 – Capricorn) îl are pe Marte în această zodie- războinicul din umbră,abil şi perseverent.

Căpitanul Cook ( 07.11.1728 – Scorpion) are în Vărsător pe Saturn şi Nodul Nord . Tot pe Saturn în Vărsător îl are şi neînfricatul amiral Horatio Nelson ( 29.09.1758 – Balanţă), sau amiralul Ion Murgescu (27.03.1846 – Berbec) care pe lângă Saturn îl are şi pe Neptun în acelaşi semn zodiacal. Şi chiar dacă semnificaţia lui Neptun în Vărsător e cu totul alta, nu putem să nu remarcăm metafora : un „zeu” al mărilor – Neptun, veghind asupra unuia din slujitorii săi ! Cu aproape 60 de ani mai târziu, în august 1904 se năştea Genda Minoru,aviator japonez, care îl avea tot pe Saturn în Vărsător ,dar şi-a căpătat celebritatea prin elaborarea planului de atac asupra Pearl Harbour.  Să fie aici oare răzbunarea sorţii  pe vechea rivalitate dintre armele de elită : marina şi aviaţia ?

Alţi doi amirali cu o soartă tragică,Grigori Potemkin ( 11.10.1739 – Balanţă) şi  Karl Doenitz (16.09.1891 – Fecioară) au amândoi Luna plasată în Vărsător. Această poziţie a Lunii predispune la visare,însingurare şi la o considerabilă doză de originalitate în rezolvarea diverselor probleme precum şi la accentuarea caracterului iluzoriu pe care îl capătă astrul nopţii în acest semn . Oare este o coincidenţă faptul că lagărele de concentrare naziste semănau atât de mult cu „satele” lui Potemkin, ascunzând sub o frumoasă faţadă o tristă realitate ?

Norocosul William Francis Drake ( 18.08.1724 – Leu) il are pe Jupiter plasat în Vărsător. Victoria sa împotriva Armadei nu poate fi considerată o întâmplare. Poziţia lui Jupiter  în această zodie este semnul strategilor de elită, al tacticienilor de înaltă clasă, indiferent de domeniul în care activează. Şi pe bună dreptate, Sir Drake a fost nu doar un bun navigator, dar şi un politician iscusit şi un abil negustor de sclavi.Se pare că el a fost primul care a făcut ocolul pământului pe mare, între 1577 – 1580.

Logica imbatabilă, gândirea clară, exprimarea precisă şi caracterul ferm, l-au transformat pe Chester William Nimitz (24.02.1885 – Peşti) într-o legendă a marinei americane. Mercur şi Venus plasate ambele în Vărsător i-au imprimat acestuia minunate calităţi de lider şi de gânditor progresist,transformându-l într-un exemplu demn de urmat pentru toţi marinarii.

Dacă toţi cei amintiţi au avut doar planete, sau aspecte astrologice importante stabilite în Vărsător, iată că, un navigator  născut chiar în această zodie a avut parte de un destin dramatic – Edward Smith (27.01.1850) comandantul celebrului „Titanic”.

Edward John Smith

 

Ar fi greşit să tragem concluzia că, este suficient să te naşti în zodia Vărsătorului, sau să ai o planetă plasată acolo şi automat te vei putea transforma într-un explorator celebru sau amiral legendar.Fiecare îşi urmează propriul destin, călăuzit de stele . Astrologia – probabil una din cele mai vechi ştiinţe, oferă o posibilă interpretare a faptelor trecute, prezente şi viitoare şi încearcă să ridice cortina pentru a ne dezvălui menirea pe care o avem pe acest pământ.

Aşa cum aminteam la început, era Vărsătorului este marcată de progres. Chiar dacă astrologii nu au căzut încă de acord cu privire la momentul în care aceasta a început,realizările din domeniile tehnologic , intelectual şi spiritual sunt evidente. Navigatorii nefârşitelor întinderi albastre, fie ele celeste sau acvatice,sunt pe calea evoluţiei superioare dictată de omenirea în continuă transformare pe calea infinită a dezvoltării.Astrologii consideră că o eră durează în medie 2000 de ani. Şi dacă aşa este, atunci ce dovadă mai bună de începere a acesteia ar fi sfârşitul secolului 20 şi începutul secolului 21, când supremaţia electronicii a devenit de necontestat ? Undele Vărsătorului interpretate odinioară ca mană cerească sau ploaia binefăcătoare ce hrănea pământul, au căpătat în epoca modernă semnificaţia comunicaţiilor prin satelit, a tehnicii computerizate şi a electronicii de înaltă clasă ce ne facilitează accesul la ştiinţă şi progres, revărsând asupra întregii omeniri fluxul de neoprit al informaţiei.Era navigatorilor moderni abia a început şi va aduce cu siguranţă o transformare profundă a uneia din cele mai frumoase meserii din lume .


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.