România a câştigat Campionatul Mondial de Pescuit Sportiv la Crap

de Dan Mihăescu

România, reprezentată la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, de echipa Energy Carp Braşov, s-a clasat pe primul loc, în finala competiţiei, duminică 30 septembrie 2012.

Lotul Energy Carp Braşov, care a evoluat timp de 72 de ore pe Lacul Corbu 2, în cadrul celei de-a XIV-a ediţie campinatului mondial, a fost format din Claudiu Lucaks – Cătălin Ureche – echipa I, Valeriu Mărtoiu – Ionel Ghelase – echipa II şi Felix Roman – Laurenţiu Bragau – echipa III. Din staff-ul echipei braşovene fac parte Cătălin Chişcari, Bogdan Munteanu, Traian Petrar, Mircea Spasici şi Liviu Stanciu.

În concurs au intrat delegaţii din cele 21 de ţări participante: România, Africa de Sud, Anglia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Grecia, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina şi Ungaria. Ceremonia de premiere a fost găzduită duminică 30 octombrie, de Clubul Fratelli, din Mamaia.În clasamentul general, România conduce cu 6 puncte, urmează Bulgaria cu 7 puncte şi Serbia – cu 9 puncte.

La individual, pe sectorul A, echipa României, formată din Ştefan Fâşie şi Felix Roman este de asemenea campioană mondială.

Acelaşi rezultat extraordinar l-a obţinut şi echipa de la sectorul C, Claudiu Lukacs şi Cătălin Ureche.

Lukacs a concurat vineri rănit la mână, după ce s-a tăiat în aripioara posterioară a unui crap. Pescarul a avut nevoie de intervenţia echipajului medical de pe ambulanţa SMURD, care i-a acordat îngrijirile şi a decis că poate continua concursul.

După ultima cântărire care a avut loc duminică 30 septembrie, la ora 13.15, echipa României de pe standul B (Ionel Ghelase şi Valeriu Mărtoiu) a reuşit să o devanseze pe cea a Serbiei, aducând în ţară, şi în clasamentul general, titlul de Campioană Mondială la Pescuit Sportiv la Crap, pentru prima dată.

Pe locul 4 s-a clasat Portugalia, în timp ce cvadrupla campioană mondială Africa de Sud a obţinut abia locul 5.