Regata Cupa Dobrogei – singura competiţie sportivă dedicată aniversării Zilei Dobrogei

de Andreea Mihăescu

Clubul Nautic Român celebrează 133 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă (eveniment consemnat pe 14 Noiembrie 1878), organizând pe 12 noiembrie 2011, prima ediție a regatei  ”Cupa Dobrogei”. Competiția este programată a de desfășura pe Lacul Techirghiol, la clasele: Optimist, Laser 4.7, Laser Radial și 470.

Referitor la acest eveniment, directorul executiv al Clubului Nautic Român, Gheorghe Hepp a declarant că  “până în prezent și-au anunțat participarea la concurs peste treizeci de veliere sportive de la şase cluburi din Constanța, București și Balcic.”

Sunt  programate a se desfășura patru regate din care  minim  trei sunt obligatorii  pentru omologarea concursului.

Echipa de arbitrii este condusă de Gheorghe Enache.

La acest concurs organizatorii vor acorda diplome și medalii pentru cele mai bune rezultate obținute la fiecare clasă și categorie competițională.

Pentru a ridica nivelul competițional și pentru a stimula numărul de sportivi și cluburi participante la regată, Clubul Nautic Român a gândit să acorde clubului cu cei mai multi sportivi premiați un Trofeu transmisibil, ce va fi disputată anual, pe al cărui soclu vor fi inscripționate numele cluburilor câștigătoare.

Autoritatea organizaroare, Clubul Nautic Român, intenționează ca de la a II-a ediție, să îi dea regatei ”Cupa Dobrogei”, dimensiunea unei competiții transfrontaliere, în acest sens avansând deja propunerea către Morski Klub, din Balcic, pentru a organiza concursul alternativ în cele două locații, cunoscut fiind faptul că Balcicul este cel mai sudic port din istorica provincie Dobrogea, situată deopotrivă pe teritoriul României şi Bulgariei.

Parteneri media ai evenimentului competițional sunt: Magazin – Nautic și Nautica TV.

Competiția se desfășoară cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport şi Tineret şi Consiliului Județean Constanța.

 

 

One thought on “Regata Cupa Dobrogei – singura competiţie sportivă dedicată aniversării Zilei Dobrogei

  • 26 februarie 2016 la 9:41
    Permalink

    Vă mulţumim pentru frumoasa apreciere !

    Prof. Dan Mihăescu

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.