Regata Cupa Copilului la a II-a ediţie pe Lacul Techirghiol

de Andreea Mihăescu


La doar  un an de zile de la lansarea competiţiilor de yachting pe lacul Techirghiol, Clubul Nautic Român pregăteşte cea de-a II-a ediţie a regatei “Cupa Copilului”, într-o formulă competiţională de excepţie.

Potrivit preşedintelui Clubului Nautic Român, Dan Mihăescu, la ediţia 2011 a concursului de veliere sportive  “Cupa Copilului “ ,  organizat în perioada  26-29 mai, se vor alinia la start cel puţin 40 de ambarcaţiuni din clasele: Optimist, Cadet, Zomm 8 şi Laser 4,7.

“ Până în prezent şi-au anunţat participarea şapte cluburi din Constanţa şi Bucureşti şi în premieră  au confirmat înscrierea în concurs, cu 2 echipaje de Optimist colegii de la ‘Morskii Klub’, din Balcik. Avem surpriza, astfel, ca de la a doua ediţie a cocursului nostru, ce figurează în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Yachting, să capete deschidere internaţională”, a declarat Dan Mihăescu.

Conform programului competiţiei, în perioada 26-27 mai este programata sosirea şi înregistrarea competitorilor, şedinţa tehnică şi un antrenament pe Lacul Techirghiol. În cele două zile de concurs, sunt programate 6 regate, pe podium urmând să urce cei mai buni sportivi la categoriile Optimist băieţi, Optimist fete, Optimist începători-2011, Cadet, Zoom 8 şi Laser 4,7. De asemenea Clubul Nautic Român va acorda o cupa celui mai bun sportiv de la clasa Optimist şi Trofeul Copilului – clubului cu cele mai bune rezultate.

Pentru această competiţie, Clubul Nautic Român asigură, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa,  Fundaţiei pentru Promovarea Sportului  Constănţean şi Direcţiei Judeţeană pentru Sport şi Tineret condiţiile necesare de participare, cazare şi masă pentru toţi participanţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.