Poveste de iarnă, cu marțipan și ciocolată

de Andreea Mihăescu

În laboratorul cofetăriei Silvian, pregătirile pentru sărbătorile de iarna au debutat cu două săptămâni în avans, când sub îndrumarea maestrului cofetar internațional Silvian Miron, ucenicii săi au început să modeleze din ciocolată și marțipan figurine reprezentative pentru anotimpul rece. Noutatea acestui sezon, o constituie  adevăratele tablouri  și scene votive, realizate cu ajutorul imaginației și al celor peste 16 modele de  figurine create pentru desfătarea ochilor și gustului.

Pentru realizarea acestei expoziții au fost folosite aproximativ 25 kg de ciocolată, modelată cu migală și talent, sub formă de peisaje hibernale.  Fiecare element în parte a fost realizat în cel mai scurt interval de timp posibil, asta însemnand de la 30 de minute la o ora, și apoi îmbinate pentru a realiza peisaje. La cel mai mare aranjament, care îl conține conține pe Moș Crăciun alături de brăduți, oameni de zăpadă, 2 căsuțe, sanie, urs, parau și pod, s-a lucrat 8 ore iar prețul acestuia este de 180 de lei. Cele mai mici figurine, ca de exempul ghetuțele cu daruri au 12 cm, si sunt puse în vânzare cu 8 lei.

“Expoziția conține peste 100 de elemente, reînnoite zilnic în funcție de numărul solicitărilor. Surpriza este că la dorința cumpărătorilor, pe lângă valoarea simbolică a acestor figurine și peisaje, putem ascunde în interiorul lor obiecte cu o valoare  sentimentală cum ar fi un lănțișor, o broșă sau de ce nu chiar un inel de logodnă. “ a declarat Silviu Miron. În același timp, Mihaela Miron, administrator al societății, s-a arătat mult mai mândră de torturi decât de exponatele din ciocolată “Eu sunt mult mai mândră de torturile din marțipan, deoarece noi suntem cunoscuți pentru sculpturile și modelajele făcute în ciocolată, pentru noi confecționarea acestora reprezintă un reflex, pe când la prelucrarea marțipanului suntem la început și ne străduim foarte mult să iasă așa cum ne dorim. ”

Tot astăzi, 5 decembrie 2011, cu o  zi înainte de Sf. Nicolae, în laboratoarele cofetăriei Silvian din Constanța, preșcolarii grădiniței 23, au modelat brăduți din ciocolată pe care i-au luat acasa pentru a-i face cadou sau a-i păstra ca amintire.” Am dorit să  facem această activitate pentru a-i introduce pe cei mici în atmosfera sărbătorilor de iarnă și pentru a ajuta la educarea și coordonarea acestora, deoarce orice activitate extrașcolară este o oportunitate pentru ei să cunoască  și să-și lărgească lista de preferințe.”   a mai declarat maestrul Miron.

Foto: Andreea Mihăescu

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.