Pizza Margherita de poveste

IL Presidente Pizzeria Napoletana®, Constanța

David GAIDARGIU

Victor GAIDARGIU

 

Pentru voi, clienții, colegii și prietenii noștri, cei care astăzi stați acasă din cauza Covid-19 sau pur și simplu vă aflați în concediu de odihnă sau orice altfel de concediu din motive obiective au ba, ne-am gândit să facem cumva ca șederea voastră acasă să devină mai plăcută.

Nouă, românilor, ne place întotdeauna să mâncăm ceva super gustos, de aceea, vă propunem să pregătiți Pizza Margherita. Nouă ne-a reușit pizza din imagine.

 

 

Trimiteți-ne pe pagina IL Presidente Group fotografii ale pizzelor reușite de voi!

Începem astăzi cu Pizza Margherita. Foarte ușor de realizat este și Pizza Marinara, dar pentru marinari și marinărese avem pregătită o rețetă pentru mâine.

Conștient sau nu, întotdeauna mâncăm cu mintea, cu ochii, punem în funcțiune simțul olfactiv, apoi papilele gustative și, după o masă gustoasă, încheiem aproape cum am început, cu minte și cuminte.

Sunt circulate tot felul de variante ale poveștii Pizzei Margherita, care în esență sună la fel, cu mici diferențe, în funcție de interesele povestitorului.

În jurul anului 1889, regina Margherita, însoțită de soțul ei, regele Umberto I al Italiei, au făcut un tur de inspecție al regatului italian. În timpul călătoriilor prin Italia, la Napoli au văzut mulți oameni, în special țărani, mâncând o pâine mare și plată. Curioasă, regina a ordonat paznicilor să-i aducă una dintre aceste pâini – Pizza. Regina iubea pâinea și o mânca de fiecare dată când ieșea printre oameni, ceea ce a provocat consternare în cercurile curții regale. Era indecent pentru o regină să consume mâncarea țăranilor. Cu toate acestea, regina iubind pâinea, a decis să ia chestiunea în propriile mâini. L-a convocat la palatul regal pe proprietarul unei pizzerii din Napoli, Chef Rafaelle Esposito, căruia i-a ordonat să coacă o selecție de pizze numai pentru ea. Pentru a o onora pe regină, Rafaelle a decis să facă o pizza cu totul specială doar pentru ea. A copt o pizza asezonată cu sos de roșii pasate proaspete, brânză Mozzarella și busuioc proaspăt, ingredientele reprezentând culorile drapelului italian: roșu, alb și verde.

Astăzi, vă invităm să-l vedeți pe Chef Pizzaiolo Davide Civitiello, numit de guvernul italian, ambasador mondial al pizzei napoletane.

 

Pizza Margherita a devenit pizza preferată a reginei și, mai ales din momentul în care a spus că este una dintre mâncărurile sale preferate, Pizza Margherita a devenit și mai populară în Italia.

De atunci există o tradiție culinară a Pizzei Margherita, a cărei poveste începută la Napoli durează până în zilele noastre, răspândindu-se în toată lumea.

 

Foto: IL Presidente Pizzeria Napoletana® și web

Film: YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.