Participare românească la Campionatul European de Yachting, clasa Zoom8

de Ender Bolat

Velistul Tarkan Bolat, legitimat la Yacht Club Regal Român a reprezentat România la Campionatul European de Yachting pentru Clasa Zoom8, organizat în perioada 4-8 aprilie 2012 în localitatea spaniolă Palamos.

Conform clasamentului pe naţiuni, România s-a situat în final, la competiţia continentală, pe locul 21, în prima jumătate a clasamentului, graţie evoluţiei încurajatoare a lui Tarcan Bolat!

Rezultatul poate fi considerat meritoriu având în vedere că reprezintă o clasificare înaintea multor altor velişti mult mai experimentaţi, cu vârste mult mai ridicate şi experinţe avansate dar şi cu posibilităţi de pregătire net superioare!De menţionat că România nu accede de obicei la competiţii de acest nivel, prima participare după aproape 20 de ani fiind anul trecut, când sportivii noştri s-au situat în ultima parte a clasamentului. Iată că putem spune că se văd primele raze de speranţă în performanţa românească la acest nivel de competiţii. Şi, se cuvine să mai amintim şi faptul că această clasa de ambarcaţiuni sportive cu vele a fost introdusa în ţara noastră de către Yacht Club Regal Român, recent, în anul 2010.

Foto: Giselle Bolat