Parteneriat european pentru Ceronav

de Paul Greavu

„Improved teaching in personal safety and social responsibility for seafarers”. Așa se numește proiectul început prin cooperarea dintre Maritime Safety and Survival Training Centre din Islanda în cadrul unui amplu demers de mobilitate finanţat de către Comisia Europeană prin Programul de învatare pe tot parcursul vietii – „Leonardo da Vinci”.

Cooperararea dintre cele două centre constă în schimbul de experienţa şi transferul de inovaţie în ceea ce priveste organizarea cursurilor de siguranţă maritimă, având în vedere amendamentele aduse Convenţiei şi Codului STCW în urma reunirii parţilor la Manila, în iunie 2010.

„A fost o experienţă benefică pentru noi să venim în România din Islanda pentru a putea vizita colegii de la CERONAV. Motivul vizitei noastre a fost să vedem care este modalitatea de predare pentru a o putea compara cu cea folosită în cadrul centrului nostru. Am fost plăcut surprinşi să remarcăm nivelul de profesionalism pe care îl aveţi, dar şi ospitalitatea de care aţi dat dovadă . Toţi experţii ne-au fost de mare ajutor şi am reuşit să ne formăm câteva idei noi pe care sperăm să le aplicăm la întoarcerea acasă. Suntem foarte recunoscători pentru legătura pe care o avem cu partenerii români şi ne dorim pe viitor o relaţie lungă şi solidă între cele două centre”, a declarat Thrainn Skulason, director adjunct al Maritime Safety and Survival Training Centre din Islanda.

Ovidiu Cupșa, directorul general al CERONAV, s-a declarat încântat de colaborarea internațională cu nord-europenii de le MSSTC: „Reprezentanţii centrului de pregătire din Islanda au apelat la CERONAV pentru realizarea obiectivelor acestui proiect, lucru care ne onorează, dar ne şi întăreşte convingerile că instituția noastră se situează între centrele de prestigiu internaţional în pregătirea personalului navigant”, a conchis Cupșa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.