Optimismul unui „optimist”

Anastasia  Arnăutu •

Clasa a VII-a  Școala Gimnazială  Nr. 24  „Ion Jalea” – Constanţa

10616222_876542382364219_6176385141113714929_n

 

Adrenalină, emoție  și pasiune sunt cele trei cuvinte ce definesc sportul pe care îl practic – Yachtingul.

După un an de inițiere, perioadă în care am învățat să stăpânesc optimistul pe vânt și valuri și să mă bucur de navigația cu vele, am hotărât să ridic ștacheta, să mă autodepășesc, participând  la competiții. Am debutat la Regata Memorialul Mircea Gressianu, competiție dedicată sportivilor începători, în cadrul căreia m-am întrecut cu colegii de la club, pe un vânt puternic. La început am privit totul cu teamă. Fiecare mișcare trebuie gândită și executată rapid. Prima cursă a adus cu sine multe emoții care, ulterior s-au dovedit a fi constructive. Deviza: „Cu zâmbetul pe buze și cu capul sus voi ajunge întotdeauna unde mi-am propus !” – m-a ajutat să termin concursul pe podium.

În fiecare minut petrecut pe apă îmi dau seama că fac ceea ce vreau, ceea ce îmi place și mă definește. Nu este un sport ușor și tocmai de aceea mă atrage. Se spune că în viaţă fiecare își alege un drum pe care îl urmează. Eu am ales ca drumul meu să fie construit printre valuri și balize.

 

One thought on “Optimismul unui „optimist”

  • 8 septembrie 2016 la 14:45
    Permalink

    Ma bucur ca prin tine YACHTING-ul a reusit. Este frumos si te va ajuta in viata foarte mult, chiar si cand nu iti vei da seama. Cu capul pe umeri, vei fi des invingatoare. Succes mai departe in tot ce vrei sa realizezi. Sa ai in viata, nu vant slab, nu vant tare, ci mereu doar vantul care te duce la castig.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.