”O velă maestră” a raliat la Clubul Nautic Român

Ion Custură ●

Sigur, trebuie să-mi fac procese de conștiință pentru că am tergiversat  cam mult aducerea în prim plan a acestui eveniment marcant pentru activitatea Clubului Nautic Român (CNR), dar cu speranța că-mi vor fi trecute mai ușor cu vederea nevrednicele apucături delăsătoare și că dojenele nu vor fi tocmai aprige după citirea acestui articol, am să încerc să aduc ”o boare de noutate” tuturor cititorilor Magazinului Nautic.

Înscrierea maestrului internaţional Matei STĂNEI, antrenor emerit, în rândul membrilor CNR la data de 22 iulie 2016 a constituit un eveniment marcant în viața clubului.

IMG_20160722_141719

Personalitate marcantă a gimnasticii românești, maestrul Matei STĂNEI este cel care, printre alte stele ale gimnasticii româneşti şi international, a descoperit-o crescut-o și propulsat-o către culmile performanței pe campioana noastră națională, olimpică și medaliată la nivel mondial, Cătălina PONOR.  ”Nea Matei”, așa cum îl cunosc veliștii, are o pasiune deosebită pentru navigația cu vele, căreia îi dedică în prezent o mare parte din timp. Ca urmare, înscrierea domniei sale în rândul membrilor Clubului Nautic Român a constituit o ”glisare” firească, un eveniment deosebit și o mare onoare pentru membrii și simpatizanții clubului,  chiar dacă maestrul a fost ”reactivat și convocat” pentru coordonarea reconstruirii performanței tinerei echipe naționale a gimnasticii românești, la nivel international.

Fiindcă nu dorește decât realizări unicat, după ce și-a împlinit menirea în gimnastică prin Cătălina, a descoperit în navigația cu vele o altă dimensiune a pasiunii pentru mare, frumos și perfecțiune și a dat curs acesteia materializând-o într-o altă capodoperă vie, velierul ”Corsarul”, în care de asemenea a investit suflet, timp și energie creatoare.

IMG_20160722_141447

Dobândind o experiență deosebită pe timpul regatelor naționale și internationale la care a participat,  maestrul a sprijinit conducerea CNR  atât pe timpul întâlnirilor organizatorice cât și pe timpul desfășurării regatelor ”Cupa Dobrogei”. Velierul ”Corsarul”a  participat  și la regatele organizate de CNR, parcurgând de câteva ori etapa ”off shore” Eforie- Balcick și retur, chiar dacă marea și vântul nu i-au fost tocmai favorabile.

dstoenciu-7659

Odată cu aderarea la CNR a mastrului Matei STĂNEI credem că experiența și profesionalismul domniei sale vor aduce un suflu nou și vor oferi un nou imbold sportivilor noștri pentru competițiile ce vor urma. De altfel maestrul și-a oferit sprijinul pentru educația și călirea fizică a tinerilor sportivi de la CNR și pentru antrenarea acestora în folosirea velelor, în special în abordarea curselor în situațiile concrete care pot să apară pe timpul regatelor. În același timp, având în vedere aspectul marinăresc al velierului ”Corsarul” am putea afirma că acesta poate să constituie o adevărată ”școală de marinărie” la bordul căruia se pot rafina deprinderile ”mateloților” din CNR.

10429498_811425422209249_4458968369177842168_n

În concluzie, încerc să devin portavocea tuturor membrilor CNR și să urez din toată inima noului membru al clubului nostru: ”Bine ați venit!”, ”Vânt prielnic în vele!” și ”Bun cart înainte!”, maestre!

One thought on “”O velă maestră” a raliat la Clubul Nautic Român

  • 14 decembrie 2016 la 17:32
    Permalink

    Cu tot respectul, toată admiraţia şi bucuria, „Bun Venit” în lumea asta nouă, numită „Yachting”!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.