O nouă medalie pentru România, un nou titlu pentru ciclistul harghitean Eduard Novak.

de Andreea Mihăescu

După ce a câștigat aurul olimpic, pe 1 septembrie, la proba de 4 km urmărire pe velodrom, sportivul Eduard Carol Novak, a cucerit argintul în proba de contratimp individual pe șosea, în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Londra 2012.

”Trebuie să fiu mulţumit (…) Eu am crezut că pot să câştig şi astăzi. Am mers destul de constant, am avut un timp bun, m-am simţit bine, dar cehul a avut câteva secunde diferenţă şi aşa s-a sfârşit concursul, cu şapte secunde diferenţă. Atât a fost, mai repede nu am putut să merg, el a fost astăzi mai tare. (…)E Paralimpiadă, sunt patru concursuri şi e foarte greu să pregăteşti la fel şi contratimp şi pistă. Mă bucur că am medalia de aur, am recordul mondial şi o medalie de argint. Cred că mi-am făcut treaba foarte bine şi oamenii de acasă şi cei care s-au gândit la mine sunt foarte fericiţi”, a afirmat Eduard Novak.Harghiteanul a fost cronometrat cu timpul de 33:06: 93, în timp ce Jiri Jezek, câștigătorul acestei probe a terminat cursa cu timpul de 32:59:92. Podiumul a fost completat de cehul Jiri Bouska.

Acesta a mai adăugat că nu vrea să se gandească la manifestările de bucurie de acasă, pentru a nu fi distras de la ultima probă pe care o are mâine.

”Astăzi vreau să mă odihnesc pentru că mâine este altă cursă şi vreau să fac o figură bună. Dacă prind un moment bun, o evadare bună pot să am un rezultat bun, sau nu pot face nimic. Mâine orice se poate întâmpla”, a conchis Eduard Novak.