Mureş Marathon

de Andreea Mihăescu

Sezonul competițional pe ape repezi, se deschide oficial în acest sfârșit de săptămână, debutând cu a III-a ediție a concursului Mureș Marathon.

Echipa  Outdoor Experience  găzduiește pe Mureș, cea mai mare apă curgătoare a României, exceptând Dunărea, în perioada 20-22 aprilie cea de-a treia ediție a concursului de rafting, caiac și canoe, pentru amatori, numit Mureș Marathon. Competiția este împărțită în proba de maraton și cea de slalom pe ape repezi.

Startul pentru concursul de slalom se va da sâmbătă, 21 aprilie, la ora 10:00, fiind urmat de proba maraton, la care concurenții vor porni din localitatea Meștera (Jud. Mureș) la ora 14:00.  Fiecare concurent sau echipaj, indiferent de categorie va trebui să parcurgă distanța de 24 km, finish-ul fiind stabilit la tabăra de bază, în comuna Răstolița. Pe traseu, amatorii sporturilor pe ape repezi, sunt obșigați să oprească la punctul de control de pe malul stâng al râului, cam la mijlocul traseului (după confluența Mureșului cu pârâul Sălad).

Înscrierea în concurs se face prin achitarea unei taxe de înscriere și prezentarea echipamentului propriu pentru stabilirea categoriei la care va participa în funcție de ambarcațiune. Cele cinci categorii de concurs sunt: caiac cu o lungime sub 3 m, caiac cu o lungime peste 3 m, canoe, raft și categoria open (unde poate paricipa orice ambarcațiune care nu se încadrează în primele patru).

Aceste sporturi de aventură, devin din ce în ce mai cunoscute și practicate în România, atrăgând totodată și participare internațională în competiții, datorită atuurilor naturale ale țării noastre.