Maritimo squash

de Andreea Mihăescu

Pe data de 16 decembrie 2011, la Maritimo Shopping Center, a avut loc inaugurarea primelor terenuri de squash din sud-estul României. Evenimentul a fost marcat printr-o conferință de presă, susținută de către directorul West Side, Kelemen Gyorgy și Directorul Executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Elena Frâncu,  reprezentanții celor două instituții partenere care au demarat acest proiect.

Prin protocolul realizat, partenerii au decis să introducă în Calendarul Județean competiții de squash, și anume: Cupa 1 Decembrie, Cupa Moș Crăciun, Cupa 8 Martie și Cupa 1 Iunie. Cu ajutorul acestor evenimente și a mediatizării se dorește promovarea squas-ului pentru atragerea și crearea de sportivi, antrenori, conducători de structuri sportive și nu în ultimul rând organizarea unei federații de squash.

În România mai există astfel de structuri sportive în Brașov, București , Timișoara ,Odorhei și Sf. Gheorghe, centre în care s-au realizat și competiții.

Complexul West Side include: două terenuri de squash, două vestiare, grupuri sanitare, cabine de duș. Materialele folosite (rachetele și mingiile de joc) sunt furnizate de către producători consacrați în domeniu.

Doritorii pot practica acest sport de luni până vineri între orele 10-17 în schimbul sumei de 40 de lei pe oră și între 17-24 și week-end pentru 50 de lei

 

Squash-ul

Considerat  un sport al elitelor, dincolo de imaginea promovată în filme, squash-ul este un mijloc de petrecere a timpului liber, ideal pentru combaterea sedentarismului și stresului, pentru menținerea unei greutăți normale și a unei bune stări de sănătate. Specialiștii sunt de părere că, practicând acest sport la nivel avansat, timp de o oră, se pot pierde 1200 de calorii. Alergând pe bandă același interval de timp, se pierd doar 300 de calorii. 

Scuash-ul a apărul la începutul  secolului al XV-lea, în Franța consinderându-se având la origine alte 5 sporturi tradiționale în țările Europene. Jocul se desfășoară între doi jucători, pe o suprafață e teren adecvată și cu rachete și mingi speciale. Terenul fiind mărginit de patru pereți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.