Marinarii joacă la dublu

de Andreea Mihăescu

Cu ocazia celei de-a 111-a aniversare a Zilei Marinei Române, Sindicatul Liber al Navigatorilor alături de Autoritatea Navală Română, Forțele Navale Române și Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, au  organizat  Turneul de tenis rezervat veteranilor de marină.

Sportul alb, a adus la un loc în perioada 27 iulie-9 august,  personalități marcante  din lumea navigatorilor, lumea politică și cea sportivă. Cu ocazia celei  de-a  XI-a ediții a turneului de tenis “Ziua Marinei” , pe terenurile Tenis Club IDU, s-au întrecut în arta mânuirii rachetei foști jucători de Cupă Davis ( Laurențiu Bucur, campion național în anii ‘ 80 și Dan Comănescu), fosul ministru de finanțe al României, Sebastian Vlădescu, parlamentarul constănţean Dănuț Culețu, reprezentantul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, cei mai buni jucători constănțeni de tenis, profesori universitari, medici, comisari din cadrul Poliției de Frontieră, ofițeri superiori din cadrul Forțelor Navale Române , viceamirali și marinari.

Cea mai disputată probă a fost cea de dublu masculin, cuprinzând  trei secțiuni. Open, deschisă tuturor iubitorilor de tenis, indiferent de profesie și nivelul de pregătire, Marina Open, în care echipele de dublu au avut  în componență un jucător din domeniu Marinei și Marina, cu echipaje  formate doar cu jucători din cadrul maritim. La toate cele trei categorii, s-au înscris pe tablou câte 16 echipe. La proba de Dublu mixt s-au întrecut șase, iar la Simplu marinari, 15 jucători.

Competiția organizată de Adrian Mihălcioiu(SLN), lt. Comandor Daniel Solomon ( Forțele Navale Române) și Florea Rășică (sindicatul Arca ANR) și coordonată de directorul APMC, Ambroziu Duma, în calitate de director de turneu, și-a medaliat câștigătorii în data de 16.08.2013, la Terenurile de tenis IDU, din Mamaia.

 Foto: Daniel Stoenciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.