În Portul Constanța Moș Crăciun a dat renii pe o …butelie!

de Paul Greavu

Vineri, 20 decembrie, 10: 00. Portul Militar Constanța. Nava Midia. Nu, nu vorbesc despre o misiune strategică de importanță națională, ci de o misiune de suflet pentru cei mici (dar și pentru cei mari, cu suflete de copii): vine Moșul !

Dar în ce mod! În purul stil al scafadreriei militare române, scufundat cu tot cu  daruri, dar dornic să ajungă la bordul navei pentru a-i face fericiți pe copiii cadrelor militare prezente. Așadar, după ce s-a prezentat, ieșind de sub nivelul mării, Moș Craciun – despre care habar nu am că are brevet de scafandru – s-a întreținut cu câțiva dintre puștani și i-a invitat să intre în careul ofițerilor și să-i dea răgaz câteva minute, să se usuce și el. Asaltat de reporteri și cameramani, Moșu’ a dovedit că este și o prezență spontană. Întrebat de un anume domn ce părere are despre noua taxă auto, răspunsul a fost spumos: „Nu-mi place deloc, d-aia vin cu renii, sau chiar și așa, prin apă!”

Iată-ne ajunși și în careul ofițerilor de la bordul navei Midia – navă de suport logistic, destinată special scafandrilor militari. Moș Crăciun „Scuba-Edition” s-a uscat și e gata să asculte poeziile copiilor entuziasmați de prezența bătrânului cu barbă albă. Toți sunt răsplătiți cu cadouri frumoase și meritate, căci orice copil, indiferent de năzbâtiile făcute, e un copil bun.

Lăsând feeria deoparte, trebuie lăudată inițiativa originală a scafandrilor militari, care au îmbinat cu mare succes tradiția specifică zilelor de Crăciun cu tradiția nobilă de la care nu se dezic și după care se ghidează zilnic. Iar la finalul zilei, ce răsplată mai bună poți primi, decât un zâmbet de copil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.