Habemus preşedinte !

Prof. Octavian Ţacu

photo robert penciuÎn sfârşit a ieşit fum alb pe hornul Federaţiei Române de Yachting (FRY) !

După o Adunare Generală de Alegeri din „două volte”,  începută în aprilie şi finalizată acum, pe 9 noiembrie 2013, arhitectul  Mihai Butucaru a pus punct unui ciclu de activitate în fruntea yachtinguui românesc,  odată  cu alegerea  unei  noi conduceri, la o distanţă de patru ani şi ceva de la ultimele alegeri la termen, conform cu statutul federaţiei (sic).

Inventarul  realizărilor şi al nereuşitelor, poate  interesa în ideea unei  comparaţii necesare  statistic. Sigur, una dintre realizări este organizarea în România, la Constanţa, a unei  ediţii de Campionat Mondial de Yachting la clasa Flayng Dutchman (FD), în anul 2010, eveniment, al cărui autor este în totalitate, dar   şi încurajarea şi susţinerea unui calendar  competiţional plin de regate pentru bărcile sportive din clasele mici şi pentru velierele mari (racer şi cruiser), în 2013.

Acum, noul  preşedinte  este Robert  Penciu, din Constanţa. Părerea mea este că „prea-cinstita Adunare Generală” a ales bine. Cea mai mare vină pe care o găsesc şi trebuie s-o subliniez, la noul preşedinte, este că are mult yachting-în-sânge. Ştie cu ce se mănâncă  acest sport şi pe lângă sprijinul material masiv dat Clubului Electrica – Constanţa şi Federaţiei, în diferite ocazii, a reuşit să transmită genetic fiului său aceiaşi meteahnă, yachting-în-sânge.

Ceilalţi membri ai Consiliului Federal, sunt toţi legaţi de yachting, cu mai multă sau mai puţină  pricepere, dar în orice caz cu dragoste de bărci şi pentru copii care au îmbrăţişat acest sport. Corpul de arbitri este rodat şi cu puţină atenţie la detalii  va avea prestaţii corecte.

 Aşa cum a definit în programul său, ca punct esenţial al mandatului de preşedinte al FRY, Robert Penciu şi colaboratorii au de organizat Campionatul Balcanic de Yachting de anul viitor. Eveniment major ce se va desfăşura în România, evident la Constanţa.  Pasul următor este unul existenţial – atragerea de sponsori şi  fonduri.

În privinţa  Calendarului Competiţional, dacă va fi de consistenţa celui din 2013, este bine.

Ultimul punct din agenda prioritară a noului preşedinte, baza  sportivă  naţională, este o  constantă  transmisă în scris şi prin viu grai de mult timp. Să dea Cel-de-sus să înceapă, măcar.

În rest, să auzim numai de bine !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.