Gustă o bucată de Napoli

Narcis GAIDARGIU

 

Avem din ce în ce mai puțin timp să ne oprim pentru o masă sănătoasă și liniștită.

Elevi, studenți, lucrători, funcționari sau antreprenori, cu precizie de ceasornic bifăm sarcinile zilnice, în deplasare dintr-o parte într-alta a orașului. Ca turiști, vrem de asemenea să bifăm cât mai multe obiective în câteva zile de concediu sau weekend.

În scurtele momente de relaxare apare inevitabil nevoia de hrană, asociată cu dorința de a ne recompensa cu o mâncare apetisantă, la preț accesibil.

Din aceste motive, popularitatea mâncărurilor servite pe stradă și consumate din mers, fie ca pieton sau la volanul mașinii, a crescut enorm, în primul rând pentru că sunt mai rapide și mai ieftine decât cele clasice.

Napoli este un oraș care ține mereu pasul cu vremurile și și-a inventat propria versiune de STREET FOOD: „PIZZA A PORTAFOGLIO”.

 

 

De ce PORTAFOGLIO? Pentru că „portafoglio” în italiană înseamnă portofel. Pizza este pliată într-o coală de hartie impermeabilă, într-un mod foarte original, ca într-un portofel, fapt care o face să fie foarte compactă și ușor de mâncat cu o singură mână.

Este CONVENABILĂ. O Pizza Margherita a Portafoglio la IL Presidente Pizzeria Napoletana în Constanța are 300 grame pentru 12 lei. Un preț foarte mic, mai ales dacă este comparat cu prețul unui hamburger sau shaworma.

Este de CALITATE. Începând cu făina, Caputo, desigur, toate ingredientele sunt de cea mai bună calitate. Aluatul îl dospim și maturăm astăzi pentru pizza de mâine sau poimâine. Este maturat în condiții de temperatură controlată, timp de 24-48 de ore. Coacem pizza în 60-90 secunde, la 430°C într-un cuptor napoletan Stefano Ferrara. Toate aceste eforturi sunt dedicate pentru o pizza perfectă, corectă din toate punctele de vedere. Aceste amănunte scot produsele noastre din zona de fast-food și ne diferențiază de tot ce oferă piața în acest moment. Un produs definitivat in 24 până la 48 de ore, nu este fast-food. Pe scurt, este mai ieftin, mai gustos, mai sănătos.

 

 

Este RAPIDĂ. Ce faci dacă ești într-o pauză sau în plimbare prin oraș și ți se face foame? Simplu! Pizza Margherita a Portafoglio în mai puțin de 4 minute.

Este o PIZZA ADEVĂRATĂ. Când mâncați o pizza Margherita a Portafoglio, nu uitați că mâncați o adevărată pizza! „Pizza a portafoglio” este preparată cu aceleași ingrediente și coaptă în același cuptor cu lemne, la fel ca pizza la cutie sau la farfurie.

Are ISTORIE. Pizza a portafoglio are o istorie foarte lungă. Antica Pizzeria Port’Alba din Napoli este pizzeria care susține că a inventat-o. Port’Alba a fost fondată în 1738, se află lângă Piazza Dante, în capătul unei alte străzi celebre pentru pizzeriile sale, Via dei Tribunalli.

 

 

Pizza a Portafoglio este o pizza MANIFEST. Pe 7 decembrie 2017, pizza napolitană a intrat pe lista patrimoniului imaterial UNESCO. Un succes uriaș pentru Italia, regiunea Campania și Napoli, dar și un succes uriaș pentru cele două milioane de oameni care au susținut candidaturile sale în întreaga lume, multe dintre ele în SUA. A fost cea mai susținută campanie UNESCO din istorie.

 

 

Pizza a Portafoglio este răspunsul napolitanilor și a tradiției lor de sute de ani, de-a lungul a zeci de generații, la fast-food-ul de tip industrial, în care produsele și reclamele, împreună cu bugetele uriașe care le susțin, sunt din ce în ce mai departe de nevoile reale ale clientului consumator, de dreptul acestuia la o hrană decentă și mai ales sănătoasă.

Renunță la fast-food!

Sole, pizza e amore

Foto: IL Presidente Pizzeria Napoletana® – Constanța, Scatti di Gusto

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.