Goeleta Adornate, un nou start în sezonul croazierelor estivale

de Andreea Mihăescu

 

La 50 de ani de la lansarea la apă, goeleta Adornate,cel mai luxos velier turistic de pe Marea Neagră  a reluat sezonul croazierelor estivale.

Începând de luni, 4 iulie, goeleta Adornate, proprietatea companiei Grup Servicii Petroliere(GSP) și operată de hotelul Vega din Mamaia, primul hotel de pe litoralul românesc aliniat standardului european Eco Hotel Management System, este acostată în Portul Constanța , de unde va efectua coraziere pe Marea Neagră, pentru turiști.

Potrivit directorului  general al Vega Turism, Gelu Enciu, serviciile oferite sunt complete, ambarcațiunea efectuând două tipuri de croaziere: cu traseru standard, pe destinațiile  Sulina, Balcik sau Istanbul , dar și croaziere cu traseul stabilit de clienți. Tariful pentru o croazieră de 5 zile  pe traseul Constanța-Odessa-Istanbul-Constanța cu velierul Adornate, este  în funcție de numărul personaelor  de la bord, minimul  fiind de 12 pasageri și prețul ajungând la 1.249 euro, iar capacitatea maximă este de 18 persoane , caz în care valoarea scade până la 949 euro. Un alt traseu  recomandat este cel pe ruta Constanța – Balcik și retur, care se realizează în 2 zile, iar prețul pentru un adult este de 459 euro, iar pentru copiii între 5 și 12 ani , 229 euro. Excursiile includ transportul către port, cocktail de primire la bord, meniu , ghid cu istoria orașelor străvechi situate pe țărmul mării, și o intruire teoretică în arta navigației cu vele.

Vasul a fost construit în Olanda, în anul 1961, inițial fiind proiectat și folosit ca navă de pescuit. În 1980 în urma unei reparații capitale, nava  a fost  transformată  într-un velier de Clasa A, cu lungimea de 47 de metri, două catarge – cel mai înalt având lungimea de 35 de metri şi o suprafaţă a velaturii de peste 330 de metri pătraţi. Când nu navighează cu vele, vasul poate fi propulsat de un motor de 400 cp, marca Cummins, în ambele situaţii viteza de croazieră fiind de peste 8 noduri maritime. Goeleta dispune de 10 cabine, cu câte două paturi, salon de masă, bucătărie proprie, toate dotările necesare unui confort de lux pentru croaziere maritime de scurtă şi medie durată.

Foto – Andreea Mihăescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.