FRY a ales – Taxe mari şi vicepreşedinţi noi !

de Andreea Mihăescu

Sâmbătă, 17 martie 2012, la Clubul Nautic Life, din Mogoșoaia, a avut loc Adunarea Generală a Federației Române de Yachting (FRY).

Ordinea de zi, a cuprins dezbaterea raportului de activitate și cel financiar din 2011, bugetul și taxele propuse pentru 2012, o nouă serie de amendamente la statutul FRY și completarea funcţiilor vacante din Consiliul Federal, până la următoarea adunare generală de alegeri.

Reprezentanţii celor 11 structuri sportive afiliate cu drept de vot (din cele 21 care sunt în evidenţa federaţiei) și alte trei, care au primit generoasa dispensă de a fi incluse în cvorum deşi nu-şi îndepliniseră obligaţia de plată a taxei, pe parcursul anului trecut, au audiat, în primă parte, cv-urile candidațiilor la cele două funcții de vicepreședinte al FRY.

La sfârșitul primului tur de alegeri, cu un număr de şase voturi, a primit funcția de vicepreședinte Cristian Tabacu, un veteran al sportului cu vele și deţinătorul unui impecabil palmares în acest domeniu.

Pentru ce-a de-a doua funcție de vicepreședinte a fost ales constănţeanul Robert Penciu, care în primul tur s-a clasat pe locul doi, cu cinci voturi, iar în al doilea tur a câștigat cu un număr majoritar de voturi. ”Consider că voi fi un bun manager, acesta fiind domeniul în care am care am excelat. M-am clasat în Top 10 al CCINA, Constanța la secțiunea resort și campinguri turistice. Doresc să atrag câți mai mulți sportivi și iubitori ai yachtingului și să promovez frumos această latură sportivă”, a conchis Robert Penciu.

Tot prin vot secret, cele trei funcții de membru în Consiliul Federal, au fost ocupate de Marian Radu –  oficial de cursă (arbitru), Robert Băraru – fost velist, oficial de cursă, președintele  Asociației Județene de Yachting Constanța și tatăl campionului naţional la clasa Zoom8 – Cosmin Băraru și Alexandru Neagu, investitor şi dezvoltator imobiliar, foarte implicat în sportul cu vele.

În cadrul şedinţei au fost votate, prin vot deschis şi taxele datorate de cluburi, sportivi, antrenori şi oficialii de cursă, evident excesive şi prohibitive, ca la mai toate federaţiile de ramuri sportive din România, de parcă s-ar dori închiderea tuturor porţilor de acces pentru noi iniţiative şi tinere talente. A fost de ajuns o propunere năstruşnică, de majorare, că sicofanţii şi ţuţării s-au şi aruncat să supraliciteze pentru a se remarca frumos. Cine oare vrea să încuie uşa şi să arunce cheia pe geam, sau să fie ultimul care va stinge lumina ?