Euforia Eforiei

de Octavian Țacu

IMG_1861 (2)Sub acest generic primăria a plasat „zilele oraşului Eforie”. Organizatorii, în frunte cu primarul, nu au omis că orașul Eforie are şi un port, Belona, şi au invitat câteva cluburi nautice să participe la o regată de yachting pe Marea Neagră, în ziua de 17 august 2013.

Gazdă a fost Marina Eforie din Portul Belona, unde s-a amenajat un plan înclinat pentru lansarea la apă a bărcilor participante. Au răspuns invitaţiei sportivi și antrenori ai cluburilor Sportul Studenţesc, Electrica şi YCRR – din Bucureşti, Ştiinţa şi Electrica, din Constanţa.
Marina Eforie a fost  animată de micuţii competitori ai clasei Optimist, de cei ai clasei Laser 4.7, dar şi de o mulţime de părinţi foarte emoţionaţi de curajul odraslelor.

Vântul de 4-5 Bft şi valurile mari nu au fost un obstacol pentru micii yachtmenii, pentru a pleca în larg spre zona de concurs. Sportivii au fost asistaţi şi supravegheaţi de antrenorii şi oficialii care au ieşit pe mare cu şalupe rapide pentru a putea interveni în caz ne nevoie. Cu tot vântul puternic şi valurile mari au fost foarte puţine „răsturnări”, rezolvate de micuţii curajoşi cu promptitudine.
Comitetul de cursă sub conducerea lui Robert Băraru a dat startul la trei regate.

Primii trei Optimiști clasați au fost: Ebru Bolat (YCRR), Vlad Ion (Electrica Constanța) şi Maximilian Roşca (Sportul Studenţesc – Bucureşti)

La băieţi, ocupanții primelor locuri au fost: Vlad Ion (Electrica – Constanța), Maximilian Roşca (Sportul Studenţesc – Bucucurești) şi Ştefan Penciu (Electrica – Constanţa).

Primele trei fete au fost: Ebru Bolat (YCRR), Luana Boicenco (Electrica – Constanţa) şi Maria Popescu (YCRR).

La clasa Laser 4,7, primii trei clasaţi au fost: Tarkan Bolat (YCRR), Cosmin Băraru (Electrica – Constanța) și Maximilian Ionescu (Electrica – București).

Se vede cu „ochiul liber” că primele locuri au fost ocupate atât la clasa Optimist cât şi la clasa Laser 4.7 de „familia Bolat”: Ebru (optimist) şi Tarkan (laser 4.7). Ambii  bine antrenaţi în competiţii foarte puternice şi echipaţi cu bărci şi vele competitive. Sigur că nu trebuie uitat efortul major al părinţilor.

Premiile au fost primite cu mare bucurie de cei bine clasaţi. Începând cu 22 august, Club Sportiv Balkan, Yacht Club Bucuresti, Yacht Club Regal Român și Federația Română de Yachting organizează „Etapa a II-a a Campionatului Național la clasele 470, Laser Standard și Zoom8.  Etapă competițională ce se desfășoară pe durata a trei zile, are punctul de lansare a velierelor la apă pe plaja Marina Surf,  din Năvodari. În perioada 25-31 august 2013, pe lacul Siutghiol din Mamaia, are loc Ediţia 2013 a Campionatului Naţional pentru Laser Radial, Laser 4.7 și Optimist, organizată de Federaţia Română de Yachting şi Club Sportiv Electrica – Constanța, cu sprijinul Marina Surf Club.

One thought on “Euforia Eforiei

  • 26 august 2013 la 22:35
    Permalink

    E greu nea Timotei să faci vara, o regată reușită, când mata ești îmbrăcat în haină de blană. Poate, dacă nu o sa-ți mai implici familia, o să vezi adevărata față a lumii marinărești. Salutări familiei Bolat. Ave Maria!
    Louis

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.