Dr. Ion Ruşa – noul membru de onoare al Clubului Nautic Român

Paul GREAVU●

Clubul Nautic Român a fost scos la lumină , după zeci de ani de uitare, mai ales datorită dorinței unor oameni inimoși de a reînvia un spirit marinăresc ce în ultima perioadă, paradoxal, pierduse teren. Drumul anevoios, dar plin de satisfacții, nu putea fi posibil fără ajutorul mai multor persoane și instituții care au simțit că proiectul Clubului Nautic Român poate să aducă un plus de valoare, atât la nivel de performanță, cât și din punct de vedere social.

 

Doctorul Ion Rușa, fondatorul unuia dintre cele mai de succes spitale de obstretică și ginecologie din țară, face parte din categoria celor care au fost alături de proiect de la bun început. A aflat de campania de direcționare către asociația Clubul Nautic Român a celor 2% din impozitul pe venit. De cinci ani încoace, este printre primii care completează formularul Declaraţie 230, către ANAF (http://www.magazin-nautic.ro/wp-content/uploads/2017/01/Formular-230-2016.pdf). Un demers nobil care, cumulat şi cu contribuția soţiei sale, dar și a altor oameni iubitori de sănătate prin sport, a făcut posibilă finanţarea şi ascensiunea clubului, singurul din România care a reușit în cei şapte ani de la reînfiinţare, să-şi edifice bază materială care permite atât organizarea antrenamentelor sportive, cât şi a competiţiilor de nivel naţional şi internaţional la toate cele cinci secţii cu sportivi legitimaţi.

 

Doctorul Ion Rușa a primit săptămâna trecută vizita președintelului Clubului Nautic Român, Prof. Andreea Mihăescu, însoțită de directorul executiv, Ing. Gülbin Amet, care i-au înmânat dr. Ion Marius Ruşa, Diploma de Membru de Onoare – în fapt un atestat al recunoştiinţei Consiliului Director faţă de sprijinul necondiționat şi liber consimţit, acordat de acesta anual, pentru punerea în operă a proiectelor de dezvoltare ale celei mai vechi asociaţii româneşti, dedicată sporturilor nautice, ce-şi are originea în vara anului 1908, în Portul Constanţa.

diploma

 

Fondatorul Spitalului privat Euromaterna, Dr. Ion Marius Rușa poartă cu îndreptăţită mândrie şi responsabilitate, pecetea celei de-a doua generaţii de eminenţi medici ginecologi constănţeni, el fiind timp de aproape un deceniu şi șeful Secției II de Obstetrică și ginecologie, din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Constanța, perioadă în care a contribuit decisiv la creșterea gradului de încredere a pacienților în serviciile medicale. Dar înainte de toate, dr. Ion Marius Ruşa s-a dovedit şi un mare iubitor al echilibrului şi armoniei sociale, valori exprimate inclusiv prin sport, artă şi sănătate, din a căror promovare Clubul Nautic Român şi-a făcut profesiune de credinţă.

 

Din rândurile inserate reţinem că este minunat să susţii proiectele sociale, fie că o faci moral sau că te implici material. Clubul Nautic Român are în preajmă o sumedenie de OAMENI care au văzut pe zi ce trece cum o idee a devenit proiect, proiectul a prins formă juridică sub un nume ales, apoi a căpătat fundament material, fundamentul ideatic iniţial a fost pus în operă, mai întâi ca fundaţie, apoi o construcție în toată regula, construcția – prima bază nautică fondată în ultimii 45 de ani în România, de un club sportiv, a devenit casă pentru cea mai numeroasă familie din ţară de pasionaţi ai sporturilor nautice, numărând în momentul de faţă peste 55 de membri cotizanţi şi practicanţi! Pare un motiv numai bun să ni te alături, nu-i aşa … ?

AMAT VICTORIA CURAM !

Foto: Gülbin Amet.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.