Cupa Electrica – Marina Surf – organizare remarcabilă, performanțe pe măsură

de Andreea Mihăescu

Ediția 2012 a Cupei Electrica – Marina Surf ce s-a desfășurat în perioada 27 – 28 iulie a.c. pe Lacul Siutghiol, din Constanţa, a adunat la linia de start un număr de 36 de ambarcațiuni și 40 de sportivi.

Invitația la concurs a fost onorată de echipele complete a șase cluburi din Constanța, București, şi Eforie: Electrica Constanța, Știința Constanța, Yacht Club Regal Român, Electrica București, Yacht Club Eforie și Clubul Nautic Român.

Clasele de competiţie, conform anunţului de cursă afişat de Autoritatea organizatoare, au fost: Laser Radial, Laser 4,7,Optimist și Cadet.Regata s-a desfășurat pe parcursul a două zile cu vânt puternic și antrenant pentru sportivii ce urmează să intre, începând cu data de 30  iulie, în focurile Campionatul Național la clasele olimpice (Laser Radial, Laser Standard, 470) și Optimist .

La finalul celor șase regate, clasamentul a fost următorul:

 

 

Ocupanții primelor 3 locuri la fiecare clasă au fost recompensaţi cu medalii, cupe și diplome înmânate de reprezentanții fiecărui clubul sportiv prezent.

Trofeul  “Cupa Electrica – Marina Surf 2012” a revenit în acest an, în urma clasamentelor pe structuri sportive, clubului Electrica Constanța.

În semn de apreciere pentru participarea la concurs, Laurențiu Boicenco, preşedintele secţiei de yachting a Clubului Electrica Constanţa şi antrenor principal al clubului a acordat cupe, în numele Autorităţii organizatoare, fiecărei structuri sportive participante.

La rândul său vicepreşedintele Federaţiei Române de Yachting (FRY) Robert Penciu, care la această regată a făcut oficiile de președinte al Comitetului de organizare, a primit o cupa în semn de mulțumire pentru susținerea și promovarea clubului care la consacrat în sportul cu vele.

După un moment de reculegere marcat de gazde, Geani Nicolcioiu a primit o cupă  comemorativă în memoria tatălui său, Gheorghe Nicolcioiu, recent trecut în nefiinţă, Maestru al sportului şi unul dintre cei mai mari velişti ai României, din toate timpurile.

Încheierea festivităţii de priemiere a coincis cu mult aşteptatul barbeque, la care au fost invitaţi şi au participat deopotrivă sportivii, părinții, antrenorii oficiali de cursă şi … judecătorul naţional, campionii, după tradiţie fiind aruncați în apă de pe ponton.

Comitetul de cursă a fost condus de Robert Băraru alături de Gheorghe Enache, Florin Roșu și Armand Ionescu.

Sponsorul principal al concursului a fost SC Daroff  SRL.

Foto: Dan Mihăescu