Cupa Dobrogei în criteriul valoric internațional al Clasei Laser

de Paul Greavu

Regata Internațională „Cupa Dobrogei”, desfășurată în perioada 12-15 septembrie în Eforie, cu participarea a 12 cluburi din trei țări, a fost catalogată ca fiind un succes, atât organizatoric, cât și din punct de vedere sportiv. Un element care atestă reușita competiției este introducerea regatei în sistemul internațional de punctare și clasificare a veliștilor din clasele „Laser”, EurILCA (European International Laser Class Association).

Răzvan Pîslaru, ofițerul de contact al României în cadrul acestei asociații ne-a vorbit în exclusivitate despre programele EurILCA și de ce „Cupa Dobrogei” a fost aleasă să fie introdusă în sistem: „EurILCA face parte din ILCA, asociație la nivel mondial dedicată yachtingului, în care se contabilizează rezultatele laseriștilor. De curând și competițiile din România au intrat în circuit, Cupa Dobrogei fiind a treia competiție înregistrată, după cele două etape de Campionat Național disputate în august a.c.. Sportivii participanți fac puncte la regatele în care concurează, puncte care se contabilizează într-un ranking-list. Este un detaliu foarte important, pentru că la concursurile de mare anvergură, precum Campionatele Mondiale sau Europene se califică un număr restrâns de sportivi. Criteriile de calificare depind de punctajul cumulat în ranking-list”, a declarat Pîslaru, care este, de altfel, și secretarul Asocțiației de Clasă Laser din România.

De notat, astfel, că Regata Internațională „Cupa Dobrogei” va fi și anul viitor în calendarul EurILCA, lucru care va spori cu singuranța notorietatea competiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.