Cum am creat Golemul

Prof. Dan MIHĂESCU

Postfaţa necuprinsă a unei cărţi pe care am moşit-o !

656f463f669a9af1beda7f04bcbf47f5Nebănuit, negândit, am ajutat la facerea Golemului !  Am făcut totul ca la carte. Am folosit pământ sfinţit (căci ce altceva este omul dacă nu un boţ de lut) iar ca apă neîncepută de izvor, am folosit nou creata publicaţie MAGAZIN NAUTIC şi, un pic, spiritul nobil al apartenenţei la Clubului Nautic Român. Apoi, i-am insuflat, în chip cabalistic, viaţă – Tetragrammatonul, înlocuindu-l cu vigoarea verbului pur. Astfel întrupat într-o nouă dimensiune existenţială, Stelian Marinescu a renăscut ca scriitor şi de peste trei ani îşi exercită misiunea golemică, în chip exemplar.

Uzând, chiar măiastru uneori, de alchimia cuvintelor şi având drept motivaţie atitudinea corijiv-pedagogică, iar ca fundament  o nebănuită cultură literară, cu fler, vervă şi mult sarcasm, Stelian Marinescu şi-a asumat cu responsabilitate şi civism atitudinea golemică protectoare… Uneori a breslei, alteori a concitadinilor sau a familiei. Scut în demersul combativ-protector îi este verbul energic şi umorul nesecat, aliaj imbatabil şi nepreţuit pe care-l foloseşte iscusit în textele pamfletare şi foiletoniste, adunate acum în primul său volum de proză scurtă, „Am fost la carnaval.

Eu, ca cel care am eliberat Golemul, promit să nu folosesc niciodată formulele cabalistice pentru a topi această magie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.