Trick-or-Sailing

Ing. Narcis Gaidargiu

Clubul Nautic Român organizează Regata Halloween, sâmbătă 27 octombrie, începând cu ora 9:00, la Baza sportivă Techirghiol.

Cod vestimentar: oranj și negru, excentric, ciudat, amuzant, creativ, straniu, bizar, neobișnuit, fascinant.

Concursul de yachting, organizat în baza unor vechi parteneriate cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Constanţa, Primăria Constanţa şi Primăria Techirghiol, se va desfăşura pe Lacul Techirghiol în formatul competiţional MatchRace, având la start două ambarcațiuni din Clasa Tridente 16, pe care Primăria Orașului Constanța le-a dat în folosință gratuită Asociației Clubul Nautic Român, încă din anul 2013.

La finalul competiţiei vor fi acordate diplome şi medalii pentru categoriile de locuri menţionate în Regulamentul de Cursă.

Din cele opt echipaje, înscrise în concurs până în acest moment, vor face parte membri ai Clubului Nautic Român, studenți ai Academiei Navale Mircea cel Bătrân din Constanța, reprezentanți ai Direcției Județene pentru Tineret și Sport Constanța și ai Primăriei Techirghiol.

Halloween Party și concurs de sculptat bostani! Petrecere de groază și meniu special!

Originea dovlecilor sculptați, iluminați în interior, provine, după unii cercetători, din tradiția celtică. Oamenii îi foloseau pe post de felinare, cu ei își luminau calea și, de asemenea, îi fereau de spiritele rele. Obiceiul a fost preluat de cuceritorii romani, care l-au alipit Pomponei, zeița romană a pomiculturii. Tradiția a fost continuată de creștini. Începând din secolul al VI-lea, numele „Halloween”, în varianta „All Hallows’ Eve”, ni l-au făcut cadou scoțienii (fapt neobișnuit pentru ei) pentru care expresia reprezenta Seara Tuturor Sfinților, ajunul Zilei Tuturor Sfinților.

Evenimentul este dedicat trecerii de la anotimpul cald la cel rece, cinstirii roadelor recoltei, momentului din an când se deschid zăgazurile dintre lumi, iar spiritele pot să-și viziteze fostele case. Obiceiul costumării bizare a oamenilor are menirea de a păcăli spiritele rele. Jocul oranj-negru al luminilor și umbrelor felinarelor și costumațiilor, semnifică pe de-o parte, focul, binele, căldura, toamna și recolta, pe de alta, anotimpul rece, răul, întunericul.

Varianta modernă, americanizată, care s-a transmis la noi, subliniază mai degrabă ideea de comunitate și, mai puțin, poveștile cu spirite și fantome.

În timp ce pe apă îşi vor disputa supremaţia pe rând echipajele de „Pirați” și „Sirene”, pe plaja din fața Bazei Nautice, echipa logistică va pregăti un ceaun cu paste carbonara, groaznic de gustoase, buneee de speriat!!!

Vă avertizăm! Nu vă aplecați privirea, nu vă uitați în farfurie în timp ce mâncați! S-ar putea să nu vă placă ce vedeți! Înfiorătoare, înfricoșătoare, fețe de groază veți vedea!

Printre voi vor umbla unii deghizați în cameramani, au rămas costumați de la Regata Cupa Dobrogei. Nu-i luați în seamă, n-au film în aparate. Fotografiile pe care le faceți, vi le dați între voi și ni le dați și nouă, precizările de mai jos fiind pe bune.

S. C. Urluia S.R.L. va dona materia primă pentru tradiționala plăcintă cu dovleac şi pentru concursul de sculptat bostani.

Clubul Nautic Român deţine în exclusivitate drepturile de imagine pentru acest eveniment sportiv şi atenţionează persoanele participante şi/sau entităţile de presă asupra obligativităţii de a solicita acordul de captare a imaginilor foto şi video şi de a pune la dispoziţia organizatorului, tot materialul brut înregistrat, în format electronic, pe adresa office@clubulnauticroman.ro. 

Ați văzut că mai sus spuneam adevărul și numai adevărul?

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.