Clubul Nautic Român organizează „Cupa de Toamnă” pe lacul Siutghiol

de Andreea Mihăescu

Clubul Nautic Român în parteneriat cu Asociația Județeană de Yachting, Constanța, organizează în perioada 16 -18 septembie Regata  ”Cupa de Toamnă – Techirghiol”. Competiția este programată a de desfășura pe Lacul Siutghiol, Mamaia la clasele: Optimist, Cadet,  Zoom 8, Laser 4.7, Laser Radial, Finn și în premieră la un concurs de yachting în România, vor participa și windsurf-uri, aparținând Clubului Picadili.

 

Referitor la acest eveniment, directorul executiv al Clubului Nautic Român, Gheorghe Hepp a declarant că  “până în prezent și-au anunțat participarea la concurs peste 50 de veliere sportive și aproximativ 10 windsurf-eri din partea a 7 cluburi sportive din Constanța, Eforie și București”.

Sâmbătă, 17 și Duminică, 18 septembrie sunt  programate a se desfășura șapte regate din care  minim  patru sunt obligatorii  pentru omologarea concursului.

Traseul va fi realizat  pe patru balize pentru sportivii înscriși la yachting și pe două pentru windsurf-uri.

“Echipa de arbitrii este condusă de Președintele Asociației Județene de Yachting, Dan Zaharia căruia i se vor alătura Gheorghe Enache, Florin Roșu și Robert Băraru.

Ambarcațiunile de supraveghere sau bărcile antrenorilor, nu au voie să comnunice cu sportivii sau să se apropie de traseu la o distanță mai mică de 50 de metri, după primul semnal de cursă, nerespectarea acestor reguli pot  duce de la sancționarea sportivului si antrenorului, până la excluderea întregii echipe din concurs. Deasemenea se va pedepsi aruncarea gunoaielor în apă. Ele vor putea fi depozitate pe nava de start sau în bărcile arbitrilor și antrenorilor”, a declarat pentru Magazin Nautic, Gheorghe Hepp.

La acest concurs organizatorii vor acorda diplome și medalii pentru cele mai bune rezultate obținute la fiecare clasă și categorie competițională. Deasemenea,  Asociația Județeană de Yachting va acorda “Cupa de Toamnă ”, pentru clubul cu cele mai bune rezultate la toate clasele, iar Clubul Nautic Român va înmâna “ Cupa Techirghiol”, celui mai bun sportiv la clasa Optimist.

În fiecare zi de concurs, la încheierea regatelor, sportivii împreună  cu reprezentanții cluburilor și oficialii de cursă sunt invitați la un barbeque de către organizatorii regatei.

Ședința tehnică se ține la Hotel Sport din Constanța, pe data de 16 septembrie, la ora 17:00.

Parteneri media ai evenimentului competițional sunt: Magazin – Nautic și Nautica TV.

Competiția se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, Direcției Județene pentru Sport și Tineret și a Fundației pentru Dezvoltarea Sportului Constănțean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.