Clubul Nautic Român a redeschis baza sportivă de la Techirghiol

Narcis GAIDARGIU ●

 

La ultima întâlnire de lucru a Consiliului Consultativ am stabilit ca primul weekend după Paștile 2018,  să fie consacrat „muncii patriotice în folosul comunității”, la baza nautică din Techirghiol, a Clubului Nautic Român.

 

Știu, e clișeu, iar exprimarea este pleonastică, întrucât munca patriotică nu este altfel decât pentru folosul comunității, însă, dacă muncim pentru comunitate, muncim și pentru sine.

 

Apelul l-a făcut, cine altul decât cel care are în sânge de peste 40 de ani rigurozitatea programului şi marinăria, secretarul general al clubului, contraamiralul de flotilă (rez) Ion Custură. Astfel, sâmbătă dimineaţa, el a coordonat lupta cu nisipul, ce învăluise în strat gros, toată incinta bazei nautice.

 

Pe parcursul celor două zile i-am avut alături pe copii și părinți, au dat la șmirghel, au vopsit, au măturat, au strâns nisipul din curte, au întins pereții cortină din stuf, care ne apără de vântul turbat ce aruncă nisipul de pe plajă în curte. S-a găsit de muncă și pentru adulți, dar și pentru cei de trei-patru anișori.

 

 

Ni s-a alăturat, dar ce spun alăturat?, a fost în fruntea plutonului de asalt, George Bădilă, românul, cetățean belgian, care în satul Urluia, în gospodăria moștenită de la bunici, a întemeiat o fermă agroturistică, pe care a introdus-o în circuitul „work and travel”. George a venit însoţit Zeke, vikingul din Suedia, care nu s-a oprit din treabă până ce nu şi-a îndeplinit sarcinile; Zeke pentru care munca vorbește aceeași limbă pe orice meridian. Locatara din Tokyo, de asemenea ar fi venit la Techirghiol, dar a rămas să îngrijească oile la ferma din Urluia.

 

 

Am balansat mecanismele, au fost verificate școtele și straiele, vestele de salvare și pagăile, am armat și lansat la apă ambarcațiunile, culisate derivoarele, unse balamalele.

 

Nu am uitat băuturile bine răcite, sfârâindele grătare și comanda de pizza.

 

 

După muncă a venit răsplata, atât pentru copii, cât și pentru adulți: câte o cursă și lecție pe lacul Techirghiol, condusă de Coordonatorul Cursului de Conducători pentru Ambarcaţiuni de Agrement clasele C şi D, Comandant de navă Călin Dumitrica.

 

 

Așteptăm 1 Mai.

 

Avem cu cine, avem cu ce și-avem și unde: Clubul Nautic Român.

 

Strada Victor Climescu, Techirghiol, Constanța, România, Terra, foarte aproape de Lună și Marte, la 500 secunde lumină, distanță medie de Soare.

 

Foto: © Clubul Nautic Român

 

 

One thought on “Clubul Nautic Român a redeschis baza sportivă de la Techirghiol

  • 17 aprilie 2018 la 8:34
    Permalink

    Regret nespus că am ratat ziua de duminică, dar n-am avut încotro! Mă bucur însă că am reușit să „prestez” ceva cu o zi înainte și… uite ce finalizare deosebită!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.