Cincinalu-n patru ani … fix !

Prof. Dan MIHĂESCU ●

Prinşi în vâltoarea cotidiană nici nu am băgat de seamă că anul acesta, undeva în prima decadă a lui martie Clubul Nautic Român a împlinit cinci ani de la renaşterea sa prin Hotărârea Judecătoriei Constanţa nr. 55/J/ din 09.03.2010, urmată zece zile mai târziu de înscrierea în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor la nr.7879/212/2010. Apoi, după încă o lună, cu ameninţări în instanţă, am reuşit să obţinem şi certificatul de Identitate sportivă de la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, care ne refuza să recunoască autoritatea de lucru judecat al instanţei, pe motiv că legea ar fi interzis o astfel de afirmare a identităţii naţionale în denumirea unei entităţi sportive private.

971742_536337916429174_1597759503_n

 

Am câştigat şi această partidă şi iată că acum, tocmai când ne făceam planurile de sărbătorire a unui an de zile de când am început antrenamentele în baza noastră nautică de la Techirghiol, cu micii noştri optimişti, înscrişi la clubul renăscut după mai bine de 100 de ani, iată că prietenii de pe Facebook şi LinkedIn s-au grabit într-o dimineaţă să ne gratuleze pentru aniversarea a cinci ani.

Tomis-Trophy-foto-Vicentiu-Petrescu

Vestea, venită din afară, din spaţiul virtual cum ar fi, ne-a luat prin surprindere un pic. Uitasem, pierdusem din vedere evenimentul. Doar în urmă cu doi ani sărbătorisem inaugurarea primei noastre baze nautice şi chiar 105 ani de la fondarea Clubului Nautic Român, la Constanţa, prima asociaţie a sporturilor pe apă, din ţara noastră, întemeiată de un grup de ofiţeri de pe Crucişătorul Elisabeta.

CNR_-630x280

Serbarea oricum o facem aşa cum am promis, pentru cei 30 de sportivi ai clubului, copii şi adulţi, alături de familile lor, prieteni, sponsori şi contributori la acest succes dedicat în general sportului şi în mod special yachtingului românesc. Pe 5 iulie, de la ora 16.30 fix, la Baza Nautică Techirghiol vom aniversa un an de la începerea antrenamentelor la noi ACASĂ !

3 comentarii la „Cincinalu-n patru ani … fix !

 • 4 iulie 2017 la 8:10
  Permalink

  Din adancul inimii, „Multi Ani” si multe succese!
  Sa aveti o vreme care sa va mangaie inimile tuturor.
  Cu drag si sustinere,
  Emilian

  Răspunde
 • 4 iulie 2017 la 11:58
  Permalink

  Club drag mie,oameni dragi mie!La multi ani!
  Temungin

  Răspunde
 • 4 iulie 2017 la 13:16
  Permalink

  Pentru toti membrii CNR si prietenii/ sustinatorii acestuia:
  „La multi ani cu sanatate
  Sa va dea Domnul tot ce doriti
  Zile senine si fericire
  Laaa multi ani sa traiti!
  Laaa multi ani sa traiti! ”

  P.S. „Sa va dea Domnul tot ce doriti” ar putea fi reformulat: „Sa ne dea Domnul tot ce dorim”, fiindca suntem cu totii membrii ai CNR.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.