CERONAV, parte din programul „Școala altfel”

de Paul GREAVU

„Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, programul care se adresează elevilor și studenților din România, un program care încearcă să dinamizeze programa rigidă, ajunge și la CERONAV.  Astfel, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale își va deschide porțile pentru elevii din învățământul preuniversitar, în perioada 7-11 aprilie.

Ovidiu Cupșa, directorul general CERONAV, s-a declarat încântat de ideea ca tinerii să conștientizeze asupra meseriei de navigator, o chemare specifică zonei: „Având în vedere specificul marinăresc al orașului nostru, dorim să sprijinim Programul Național <<Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!>>, prin liberul acces al elevilor în cadrul instituției noastre, mai ales datorită interesului manifestat anul trecut prin participarea unui număr considerabil de elevi la aceste vizite. Dorim ca elevii să ajungă să conștientizeze frumusețea meseriei de marinar, în special pentru că pot beneficia de toate oportunitățile pentru alegerea acestei meserii, locuind în cel mai mare oraș port maritim din Sud-Estul Europei”.

Peste 300 de elevi din Constanța și Galați vor calca pragul centrului, fie în Constanța, fie la punctul de informare și instruire InfoDanube din Galați. Ei vor vizita, în cadrul programului de învățare alternativă la centrul de simulare al CERONAV, baza de instruire și antrenament și multe altele.

Nu în ultimul rând, elevii vor asista la diverse aplicații practice pe simulator, la exerciții de antrenament și demonstrații de salvare și acordare a primului ajutor. În afara vizitelor la simulatoarele de navigație și mecanica, elevii vor urca și la bordul ambarcațiunilor de salvare de mici dimensiuni unde li se vor prezenta unele manevre de navigație.

Programul „Școala altfel” a luat ființă în 2011, la inițiativa ministrului Educației și Cercetării din acea perioada, Daniel Funeriu. Ideea de a participa la activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, activităţi de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare, inclusiv voluntariat, caritate, implicarea în viaţa activă în societate sau responsabilitate socială a avut un real succes, dovadă fiind continuarea programului, indiferent de schimbările dese survenite la nivelui Ministerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.