CERONAV – Acord de colaborare la nivel balcanic

de Paul Greavu

CERONAV a încheiat un acord de colaborare cu TSTS Group din Albania, alături de care doreşte să implementeze proiecte europene în vederea îmbunătăţirii educaţiei şi instruirii în domeniul maritim, dar şi a siguranţei personalului portuar.

Ovidiu Cupşa, directorul general al CERONAV, este de părere că parteneriatul va duce la o recunoaștere a calității serviciilor de ambele părți: „Parteneriatul prevede, dincolo de participarea celor două organizaţii la proiecte comune în domeniul instruirii personalului navigant maritim şi portuar, promovarea reciprocă prin diseminarea de informații referitoare la cooperarea dintre cele două instituții, transferul de know how şi adoptarea celor mai bune practici, precum şi recunoașterea reciprocă a calității serviciilor de formare profesională oferite de cele două organizaţii în baza unui set de criterii ce urmează a fi stabilite de comun acord”.

Totodată, în baza aceluiaşi acord de colaborare, valabil pe o perioadă de trei ani, se urmăreşte derularea unui program de schimb de experienţă între experţii celor două entităţi ca parte a unui proiect implementat prin programul Leonardo da Vinci.

Obiectivele principale ale proiectului sunt: îmbunătăţirea şi standardizarea competențelor formatorilor, îmbunătățirea şi actualizarea metodelor și practicilor inovative de formare, testarea de noi metode de predare, stimularea formării eficiente și multinaționale. În final, demersul susținut al CERONAV-ului este un nou pas al instituției în vederea promovării intreselor proprii pe piața instruirii martimie din țările balcanice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.