CAMPIONII APELOR REPEZI

de Andreea MIHĂESCU •

După două zile pline cu adrenalină, distracție și încurajări din partea susținătorilor, iată că toți participanții au trecut linia de finiş a celei de-a V-a ediție a Mureș Marathon.

Competiția organizată în perioada 25-27 aprilie de echipa Outhdoor Experience pe Mureș, între localitățile Meștera și Răsolița,  a adunat la start concurenți din România, Ungaria, Anglia,  Austria și Bulgaria.  Cel mai tânăr sportiv prezent la întrecere, în vârstă de șase ani,  Luca Baciu, din Târgu Mures, a făcut parte dintr-o echipă de rafting, în timp ce, Stephan Ninu, din Austria, cel mai tânăr sportiv, care  a participat singur la categoria white-water kayak, are vârsta de  nouă ani. Cel mai vârstnic concurent, László Debreczeni, din Ungaria – 62 de ani, alături de cei doi nominalizați mai sus,  au demonstrat că este un sport se poate practica la toate vârstele.

_1TS4725

A fost vreme bună, soarele strălucind pe tot parcursul competiției. Nici nivelul apei nu a pus probleme, în ciuda faptului că a fost mai scăzut decât de obicei.

”Aventura a început sâmbătă dimineață, la ora 10, cu 22 de echipaje pe linia de start; un traseu mai dificil decât în anii precedenți, dar fără incidente. Nivelul mai ridicat de dificultate ne-a demonstrat că vâslașii sunt din ce în ce mai buni, de la an la an iar participanții se antrenează intens pentru acest concurs, mai ales la categoriile de kaiac, diferențele între medaliați fiind de doar câteva secunde” , a mărturisit, pentru Magazin Nautic, Tunde Gaspar.

_1TS4496

Atmosfera a fost întreținută de  susținătorii, prietenii și pasionaţii de pe mal, intersați de acest sport.

 

Câștigătorii medaliilor de  aur  în probele de slalom sunt:

Dan Butler, din Anglia, la categoria White-water kaiac
Stancovici Ionuț, din Satu Mare, la categoria River runner kaiac
Baboș Claudiu, din Arad, la categoria Slalom kaiac

Alina Ninu, din Austria, la categoria Slaom kaiac-feminin
Echipa Navigator (Debreczeni László és Vajkai Attila), din Ungaria, la categoria Canoe
Echipa Căliman Club (Doru Munteanu, Mircea Baciu, Vasile Girigan, Bogdan Miholca, Adrian Nascu, Liviu Nechiță) – din Bistrița-Năsăud, la categoria Raft.

 

 

_1TS5135

În cea de-a doua zi, pentru proba de maraton, ce constă în parcurgea a  24 de km pe Mureș, startul s-a dat la ora 14. 00, din localitatea Meștera, linia de sosire fiind amplasată în satul Răstolița, la tabăra de bază. La această probă au fost înscrise 53 de echipe, în cele 6 categorii: whitewater kaiac, river runner kaiac, touring kaiac, canoe, raft și Open.

_1TS5018

Medaliații cu aur în proba de maraton sunt:

Mircea Crișan, din Bihor, la categoria White-water kaiac
Alin Vorniceanu, din Iași, la categoria River runner kaiac

Claudiu Baboș, din Arad, la categoria Touring kaiac
Ionuț Bică și Dan Ovică, din Bihor, la categoria Canoe
Echipa Căliman Club, din Bistrița-Năsăud (Florina Vlasin, Mircea Baciu, Vasile Girigan, Bogdan Miholca, Adrian Nascu si Liviu Nechiță) – la Categoria Raft

Echipa formnată din Zdravko Antonov și Miroslav Zhelyozkov, din Bulgaria, la categoria Open.

_1TS5154

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.