Banatu-i fruncea la volei pe plaja

de Paul Greavu

Campionatele Naționale de Beachvolley rezervate juniorilor (sportivi născuți în 1994 sau mai mici) au ajuns la final. Competiția organizată de CVM Tomis Constanța în parteneriat cu DJST Constanța și Federația Română de Volei, a programat ieri, la „Arena Beach Sports” din Mamaia, finalele competițiilor feminine și masculine de juniori, finale terminate cu rezultate așteptate, în care favoritele principale s-au impus în numărul minim de seturi.

Astfel, medialia de bronz în competiția masculină a revenit echipei CVM Tomis 2 (Cătălin Aciobăniței și Eduard Ocunschi), care a trecut de „colegii” de la CVM Tomis 1 (Radu Dediulescu și Mădălin Dăineanu) cu scorul de 2-0 (21-13, 21-14). Finala mare le-a adus față în față pe CSU Reșița 1 (Robert Vîrlan și Bogdan Nan) și UVVG Provolei Arad 1 (Adrian Matica și Răzvan Motoc). Dupa un meci spectaculos, cu faze de nivel înalt atât la fileu, cât și în apărare, victoria a revenit lui Vîrlan și Nan, scor 2-0 (21-18, 21-15).

Întrecerea fetelor s-a dovedit mult mai echilibrată, finala mică dintre Dinamo București (Andreea Andronache şi Andreea Bărsăşteanu) și CSM Timișoara/CSS Caransebeș (Beatrice Galit şi Iulia Filip) demonstrând acest fapt. Victoria a revenit bucureștencelor după un set decisiv prelungit: 2-1 (21-11, 16-21, 16-14). În meciul pentru aur, campioanele balcanice Raluca Rovas şi Denisa Pujky (UVVG Arad 1) au avut de furcă cu Ornella Ivasiuc şi Corina Vlad (Hand United Arad).  La final, favoritele numărul unu s-au impus cu 2-0 ( 21-17, 22-20).

Iată și primele patru clasate ale celor două competiții: juniori – 1. CSU Reșița 1, 2. UVVG Provolei Arad 1, 3. CVM Tomis 2, 4. CVM Tomis 1; junioare – 1. UVVG Arad 1, 2. Hand United Arad, 3. Dinamo București, 4. CSM Timișoara/CSS Caransebeș.

Echipele fruntașe au fost răsplătite pentru performanțele obținute. Astfel, locul 1 a fost premiat cu o tabletă, locul 2 cu un televizor și locul 3 cu un aparat de fotografiat, premii oferite de Direcția pentru Sport a Județului Constanța. Pe lângă acestea, Federația Română de Volei (FRV), reprezentată la eveniment de Secretarul General Viorel Manole, a oferit tricourile de campion, medaliile, diplomele și mult doritele cupe.

Completul de arbitri care a oficiat pe parcursul competiției a fost format din Aurel Liuță, Taner Cadâr, Mirela Mateizer, Marian Palanițe, Leu Vlad, Cristian Manole, Sergiu Guță, Sânziana Bulgaru și Sirona Asarian.

Pasul către seniorat

Serhan Cadâr, președintele Comisiei de Volei pe Plajă din cadrul FRV, s-a declarat mulțumit de nivelul competiției și speră ca pe viitor tinerii sportivi prezenți la Campionatele Naționale să progreseze: „Un turneu la sfârșit de sezon estival cu o participare destul de numeroasă, meciuri disputate, meciuri care au atras în tribune destui spectatori și sperăm ca din rândul acestor tineri să formăm echipe care să reprezinte România la Campionatele Europene și Balcanice rezervate cadeților, respectiv juniorilor. Nivelul jocurilor este bun, se menține un standard valoric ridicat, iar la unele categorii chiar am văzut meciuri mai frumoase decât în anii precedenți, dar mai important este ca acești copii să poată facă pasul către seniorat, unde sunt alte rigori, unde îți trebuie mai multă forță, muncă. Aici s-au întâmpinat mereu greutățiile cele mai mari, când s-a ajuns la saltul între etape.” În sprijinul sportivilor, sezonul 2013 a avut patru competiții de volei pe plajă și se încearcă organizarea a încă unei întreceri: „Pentru ei facem turneele acestea, ca să acumuleze experiența necesară”, a conchis Cadâr.

Foto: Andreea Mihăescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.