A început amenajarea bazei nautice de la Techirghiol

prof. Dan Mihăescu

 

Firma “Exe Con Steel” SRL, contractorul general al lucrărilor de amenajare pentru  baza sportivă a Clubului Nautic Român, din staţiunea balneară Techirghiol, a început miercuri, 13 iunie, turnarea radierelor, a fundaţiilor şi pardoselilor din beton armat, la hala de depozitare.

Proiectantul ansamblului sportiv, arhitectul Costel Şchiopuleţ, a declarat că Baza de antrenament, cantonament şi competiţii nautice, amenajată de Clubul Nautic Român în zona băilor reci, pe Lacul Techirghiol, va avea două corpuri de clădiri cu o suprafaţă totală desfăşurate de 190 mp şi o platformă exterioară de depozitare a bărcilor de aproape 400 mp. “Am avut marea bucurie să fiu solicitat să proiectez prima bază sportivă pentru yachting amenajată în România după mai bine de 30 de ani. Pornind de la ceva ce era deja construit am valorificat la maxim spaţiul oferit de cele două clădiri existente pe amplasament şi dezafectate, astfel că la finalizarea lucrărilor, clubul va avea o bază cu facilităţi specifice, grupuri sanitare pe sexe cu lavoare şi cabine de duş, vestiare, hangar pentru bărci şi un mic spaţiu pentru atelier de întreţinere şi reparaţii. Ce este de remarcat, hala de depozitare are înălţimea maximă de 2, 80 m şi lungimea de 30 metri iar întregul amplasament al bazei se desfăşoară pe circa 1000 mp. Platforma de depozitare este situată la circa 30 de metri de apă, accesul pe lac urmând să se facă pe o bretea ce străbate plaja, continuată cu un ponton cu plan înclinat pentru lansarea bărcilor” – a declarat arhitectul.

Potrivit autorizaţiei de construire prima fază a lucrărilor de amenajare se va încheia în toamna anului 2012, când va putea fi utilizat hangarul de depozitare şi platforma betonată, urmând ca în 2013 să fie definitivate amenajările la grupurile sanitare şi duşuri.  Întregul proiect de amenajare este evaluat la peste 25. 000 de euro.

FOTO : Clubul Nautic Român