Sezonul croazierelor relansează turismul în Portul Constanţa

 

de Gabriela Mihăescu

Anul acesta sunt planificate peste cincizeci de escale ale navelor de croazieră, în terminalul de pasageri al Portului Constanţa, conform unei previziuni transmise de biroul de presă al Companiei Naţionale Adminsitraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPM) S. A.

Directorul general al CNAPM, Aurelian Andrei Popa, a declarat pentru Magazin Nautic că, până la începutul lunii aprilie, când va debuta sezonul de croaziere pe mare, sunt aşteptate şi alte confirmări din partea tour-operatorilor.

 

 

“Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime estimează o creştere cu 10 % a numărului turiştilor ce vor sosi în Portul Constanţa, în acest an, comparativ cu 2010. Este de menţionat însă faptul că până la această dată, când deja estimăm o creştere semnificativă a numărului navelor de pasageri ce vor acosta aici şi a turiştilor ce vor vizita  Constanţa, nu şi-au planificat escalele în portul nostru companiile fluviale ce realizează croaziere pe Dunăre cu destinaţie finală Constanţa” – a declarat Aurelian Popa

 

Companiile maritime de croazieră, partenere fidele ale Portului Constanţa, revin şi în acest sezon, „Costa Crociere” anunţând deja şase escale ale navelor sale, „Kristina Cruises” – patru sosiri, iar “Ortodox Cruises” – zece acostări în dana terminalului de pasageri.

“În 2011, va acosta, la Constanţa, în premieră, şi nava „Clipper Odyssey”, proprietate a  companiei americane “Zegrahm Expeditions”, cu turişti americani la bord, care au în program excursii în Delta Dunării şi la Cetatea Histria, prima aşezare urbană de pe litoralul romnesc” – a subliniat directorul general al CNAPMC.

Sezonul de croaziere 2010, a înregistrat 58 de escale ale navelor de pasageri, care au debarcat la Constanţa 21. 300 turişti, 75 % dintre ele fiind nave maritime, iar restul fluviale ce au reluat craozierele după o pauză de un an.

În 2010 sezonul de croaziere a debutat pe 3 aprilie şi a fost încheiat de pasagerul „Viking Primadona”, care a acostat la Costanţa pe 13 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.