Clubul Sportiv Hunter Constanta – participare fructuoasă la Festivalul Românesc de Judo

 

Asociatia Municipală de Judo Bucuresti, împreună cu Directia de Sport din Capitală, a organizat, la finele săptămânii trecute, Festivalul Românesc de Judo. La manifestare au participat peste 1.000 de sportivi din toate colturile tării, dar si din Bulgaria si Turcia. Categoriile de vârstă admise în competitie au fost cuprinse între 6 si 14 ani, adică prichindei, soimi, sperante, copii si cadeti. Întrecerea s-a derulat în Sala Lucian Grigorescu (Sala Floreasca), sub coordonarea, directorului Euroregiunii 8, Robert Andreescu.
Judo-ul din municipiul Constanta a fost reprezentat de Clubul Sportiv Hunter, care a intrat în competitie cu sapte sportivi. Desi activitatea clubului se derulează de doar un an, micutii pregătiti de antrenorii Izmail Ghiulumser si Emin Acmola au reusit să obtină performante notabile. Astfel, sportivii constănteni au obtinut o medalie de argint – prin Bolat Onurcan (7 ani), un loc 5 – prin Sebastian Soimu (6 ani) si două locuri 7 – prin Candas Oscan (8 ani) si Alexandru Costescu (14 ani).
Demn de mentionat este faptul că doi dintre micii judoka sunt cetăteni turci, părintii lor fiind angajati ai Consulatului Republicii Turcia de la Constanta. Unul dintre cei care se pregătesc intens pentru a intra în competitii este si fiul consulului Turciei, dar el încă nu a atins vârsta minimă de admitere în competitii. Festivalul Românesc de Judo a fost prima competitie oficială a micutilor judoka din Constanta, care sunt decisi să obtină rezultate si mai valoroase, în cursul anului viitor.

Gina Costescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.