Înfrângerea cu danezele, norocoasă pentru România!

Visăm cu ochii deschişi la finala Campionatului European de handbal feminin. România este încă de marţi în semifinale, iar de aseară îşi cunoaşte şi adversara: Suedia.
Grupa de la Herning închide astăzi meciurile din grupele principale, Danemarca şi România obţinând deja tichetele pentru „careul de aşi”. Necunoscutele erau doar adversarele din semifinale, ce urmau a fi stabilite ieri la Lillehammer, în Norvegia. Iar calculele au fost de domeniul fantasticului înaintea ultimelor jocuri: cinci echipe aveau şanse să acceadă mai departe, şi anume Norvegia, Suedia, Franţa, Ungaria şi Olanda.

Delegaţia României a fost interesată în mod direct de partida Suedia – Ungaria. Mai concret, a sperat ca nordicele să câştige şi să încheie pe primul loc, înaintea Norvegiei, un adversar cotat ca fiind mult mai periculos. Suedia s-a impus cu 24-19, însă emoţiile au dispărut doar pe final, întrucât Ungaria a condus vreme de 45 de minute. Acum poate fi privită ca pe un succes şi înfrângerea cu Danemarca: „Ce bine ne-ai făcut la Aalborg, Danemarca!”. Dacă în prima semifinală se vor înfrunta România şi Suedia, a doua va fi nordică, între gazdele competiţiei, Danemarca şi Norvegia.
„Mai bine cu Suedia, decât cu Norvegia”, a spus selecţionerul Radu Voina după ce a aflat numele adversarului din semifinale, antrenorul începând încă de aseară să pregătească acest meci. În ultimii cinci ani, România a întâlnit de zece ori Suedia, bilanţul fiind clar de partea noastră: şapte victorii, două egaluri şi o înfrângere.

Cerere de sute de bilete din România

Cum naţionala va juca pentru titlul continental la sfârşitul acestei săptămâni, interesul a devenit major în ţară pentru o posibilă excursie la cele două meciuri din weekend. Astfel, jucătoarele şi oficialii FRH au fost asaltaţi cu mesaje şi telefoane în încercarea de a le procura bilete. Inclusiv familiile unor handbaliste şi-ar dori să ajungă la finele săptămânii la Herning, însă, din păcate, nu mai există niciun tichet disponibil pe piaţă. Cele 12.500 de bilete s-au vândut încă din septembrie la preţuri între 50 şi 70 de euro, iar EHF nu acordă acum nicio cotă echipelor calificate în semifinale. Practic, România va juca fără susţinători în tribună.

Cinci ani de la finala Mondială cu Rusia

Ziua de azi, în care România înfruntă Rusia în ultimul său meci din grupa principală, este una importantă în istoria handbalului românesc. Pe 16 decembrie 2005, naţionala feminină juca finala Campionatului Mondial la St. Petersburg şi, întâmplător, adversara a fost tot Rusia. Naţionala lui Trefilov a câştigat atunci aurul. Acum disputa nu mai are nicio miză, dar România este echipa care jubilează. Cum partida este doar de palmares, Radu Voina ar putea să-şi odihnească azi câteva piese de bază din echipă.

sursa: prosport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.