Localnicii sunt nerăbdători să revadă veliere sportive navigând pe Lacul Techirghiol

Lacul Techirghiol, deși este protejat prin lege, va fi folosit pentru antrenamentele sportului cu vele. Primăria din localitate l-a închiriat Clubului Nautic Român, 1008 metri pătrați care au fost puși la dispoziție pe o perioadă de 10 ani.

Acest amplasament este ideal pentru sportivii care nu vor fi deranjați de bărcile cu motor, acestea având intrarea interzisă pe lac. Martorii spun că sunt nerăbdători să revadă veliere sportive navigând pe Lacul Techirghiol.

Constanța dispune de foarte multe cluburi cu tradiție în yachting, care de-a lungul timpului au creat și creează campioni și au menţinut viu interesul pentru sportul cu vele. Recent, acestor cluburi li s-a alăturat Clubul Nautic Român, care a debutat cu înfiinţarea bazei de antrenament de pe Lacul Techirghiol.

Pe Bulevardul Victor Climescu din Techirghiol, în vecinătatea băilor reci, primăria a închiriat Clubului Nautic Român pe o perioadă de 10 ani o suprafață de 1.008 metri pătrați. Pe acel teren se găsește o construcție lungă de 29 de metri care va fi transformată în hangar.

„Dacă vom reuşi să amenajăm baza de antrenament, până în primăvara anului viitor, vom începe corespondenţa cu cluburile partenere din Balcik, Varna şi Tekirdag (Turcia) pentru a avea participare internaţională la cele două concursuri, înscrise deja în calendarul competiţional intern“, a declarat președintele A.S. Clubul Nautic Român, Dan Mihăiescu.

Mai sărat decât Marea Roşie

Lacul Techirghiol va constitui un mediu propice antrenamentelor sportivilor, deoarece pe lac este interzisă navigația bărcilor cu motor. Salinitatea lacului este de 6, 4 gr %, iar acest lucru îl face mai sărat decât Marea Roşie. Acest lucru va prelungi perioada antrenamentelor în sezonul rece deoarece salinitatea va împiedica înghețul lacului.

Lacul este protejat dar Clubului Nautic Român a prmit autorizaţie din partea Administraţiei Bazinale Dobrogea-Litoral, a custodelui lacului și a ariei protejate Techirghiol.

Firme care vor să finanțeze

„Cupa 1 iunie“ și „Cupa Orașului Techirghiol“ au fost primele două competiții de veliere care a făcut safteaua lacului. La evenimentul organizat cu ocazia „Zilei Copilului“ au participat peste 20 de veliere de la clasele Optimist până la Cadet.

„Sunt firme care sunt dispuse să ne ajute la amenajarea bazei sportive, avem prieteni care deja au început o campanie în străinătate de popularizare a acestui proiect, care caută să colecteze echipament sportiv pentru baza de la Techirghiol“, a declarat Dan Mihăiescu, președintele A.S. Clubul Nautic Român.

sursa: ADEVARUL de Constanţa

Constanța:  O nouă bază nautică pe lacul Techirghiol

  • Raluca Popescu
  • Miercuri 20 oct 2010

Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.