Clubul Sportiv Nautic Român primeşte „botezul“ la Cupa 1 Iunie

Miercuri, 26 Mai 2010

Sorin MIHALACHE

Cea mai tânără structură sportivă din Constanţa, Clubul Sportiv Nautic Român, se pregăteşte să-şi primească „botezul”. Înfiinţată în urmă cu doar câteva zile, gruparea condusă de Dan Mihăescu este destinată exclusiv sporturilor pe apă.

Prima secţie este cea de yachting, care a fost deja afiliată la federaţia română de specialitate. Vor urma, cât de curând, secţiile de kaiac-canoe şi canotaj, iar la anul, cea de pescuit sportiv.

„Încă de la început, dorinţa noastră a fost de a sprijini sportul de performanţă. S-a ivit şi conjunctura favorabilă, aşa că ideea a fost pusă în practică. Cartierul general va fi instalat la Techirghiol, în baza unui parteneriat semnat cu primăria din localitate. Am ales să îi antrenăm pe sportivi pe lacul Techirghiol, pentru că, spre deosebire de Siutghiol, acesta nu îngheaţă niciodată. Aşadar, putem ieşi fără probleme pe apă şi în sezonul rece”, a declarat, în cadrul conferinţei de presă de ieri, de la Complexul Sport, Dan Mihăescu.

Clubul Sportiv Nautic Român va bifa prima participare într-o competiţie cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, când va organiza Cupa 1 Iunie la yachting. Concursul velierelor va avea loc sâmbătă, 29 mai, pe lacul Techirghiol, unde se vor întrece 12 ambarcaţiuni la Clasa Optimist şi patru la Clasa Cadet. În total, 20 de copii se vor alinia la start, programat la ora 11.00.

„Este o premieră absolută să aducem veliere la Techirghiol. Vor fi trei regate, sperăm să fie un spectacol foarte frumos”, a mai spus Mihăescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.