Constanţa: Concurs inedit de veliere sportive pe Lacul Techirghiol

Constanţa, 31 mai /Agerpres/ – Pentru prima dată în istoria competiţiilor nautice, pe Lacul Techirghiol a fost organizat un concurs de veliere sportive, la clasele Optimist şi Cadet, sub egida Asociaţiei Judeţene de Yachting şi a Direcţiei Judeţene pentru Sport.

La competiţia Cupa 1 Iunie – Techirghiol, organizată de Clubul Nautic Român, în parteneriat cu Primăria Techirghiol, au participat patru echipaje din clasa Cadet şi zece echipaje din clasa Optimist, de la cluburile sportive Ştiinţa – Constanţa, Yacht Clubul Regal Român (YCRR) şi clasa cu profil de yachting de la Şcoala Generală nr. 6, Constanţa.

Competiţia a fost organizată de o nouă structură sportivă, cu sediul la Constanţa – Clubul Nautic Român.

”Am ales Lacul Techirghiol pentru că dorim să amenajăm aici o bază sportivă permanentă pentru yachtingul de performanţă atât datorită gradului mare de salinitate, apropiat celui din Marea Mediterană, unde concurează echipajele noastre în marile întreceri de profil, cât mai ales pentru că acest lac nu îngheaţă în sezonul rece şi asta ne permite să facem antrenamente pe tot parcursul anului’, a explicat Gheorghe Hepp, directorul executiv al Clubului Nautic Român.

În total, 14 bărci cu vele s-au aliniat pe Lacul Techirghiol, la Cupa 1 Iunie, concursul fiind organizat în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Yachting, Direcţia de Sport a Judeţului Constanţa, dar şi cu sprijinul autorităţilor locale din Techirghiol.

Cel mai tânăr velist a avut doar opt ani – Matei Banu de la YCRR, însă premiile puse în joc, rechizite, treninguri, tricouri şi şepci – în valoare de peste 400 de lei – pentru fiecare fiecare dintre cei 18 sportivi paricipanţi la concurs, precum şi diplomele şi medaliile, i-au stimulat transformând concursul într-un adevărat regal nautic, a afirmat Gheorghe Hepp.

Clubul Nautic Român a fost înfiinţat în urmă cu o lună şi este primul club cu profil exclusiv nautic, cu secţii de yachting, canotaj, caiac-canoe, iar de anul viitor va avea şi o secţie de pescuit sportiv pe lacul Zarguzon.

Primăria Techirghiol a îmbrăţişat ideea de a pune la dispoziţie un loc pentru amenajarea, până la toamnă, a unei baze nautice pe lacul Techirghiol de către Clubului Nautic Român, astfel că în curând aici vor putea fi organizate antrenamente şi cantonamente pentru toţi veliştii din ţară.

La concursul Cupa 1 Iunie – Techirghiol au participat 18 velişti în cadrul a 4 regate. Clasamentul final a fost următorul: la Clasa Optimist – Băieţi, locul I a fost câştigat de Eduard Huţuţui – Clubul Sportiv Universitar Ştiinţa Constanţa, locul al II-lea i-a revenit lui Tarcan Bolat – YCRR, locul III – lui Dan Stuparu – Ştiinţa.

La Clasa Optimist – Fete, clasamentul a fost următorul: locul I- Ebru Bolat – YCRR, locul II- Ioana Alexiu – Ştiinţa, locul III – Diana Dinu – Ştiinţa.

La Clasa Optimist – Începători, pe locul I s-a clasat Mihai Chiron – Ştiinţa, pe locul II – Defne Agi Acai – Ştiinţa, pe locul III – Radu Maftei – Ştiinţa.

La Clasa Cadet – întrecere Open, clasamentul a fost: locul I – Andreea Mihăescu şi Teodora Lavru – Ştiinţa, locul II – Denis Derviş şi Andrei Grasu – Şcoala Generală nr. 6, locul III – Andrei Popescu şi Gabriel Răileanu – Ştiinţa Constanţa. AGERPRES/(Dan Mihăescu)

Redactori: /dam/mab | ID: 1629585 | Data: 2010-05-31 21:21:37 | Slug: Muntenia-Constanţa-Social-veliere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.