Concurs de vele la Techirghiol

Concurs de vele la Techirghiol

Monday, 6 December 2010

15 ambarcatiuni au participat sambata la Regata Mos Nicolae, organizata pe Lacul Techirghiol

In ciuda unui frig patrunzator, pasionatii de vele s-au avantat pe lacul Teghirghiol pentru o competitie ce incheie sezonul nautic pe litoral.

15 ambarcatiuni cu vele, la bordul carora s-au aflat copii cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani, au pornit in jurul orei 11 in prima competitie organizata iarna. In ciuda frigului, micii navigatori au dat dovada de curaj si au parcurs intregul traseu. La final, concurenti s-au aratat chiar mai incantati de conditiile de acum decat cele de la competitiile de vara. Acestia au apreciat viteza vantului, care a fost mai buna decat cea de la competitiile din plin sezon.

Lacul Techirghiol a fost ales de organizatori in special pentru acest concurs deoarece, avand o salinitate crescuta, lacul asigura bune conditii de antrenament si concurs chiar si in cele mai friguroase zile.

Inaugurarea primei regate destinata copiilor denumita simbolic „Regata Mos Nicolae” a coincis cu reluarea uneia dintre cele mai vechi traditii constantene, sportul cu vele. Clubul Nautic Roman, infintat in primavara acestui an, reinvie traditia primei asociatii sportive cu vele din Romania, care a fost constitutita in 1908 si ulterior desfiintata dupa primul razboi mondial. „Clubul Nautic Roman are o strategie complexa pe termen mediu si lung care debuteaza cu infiintarea bazei de antrenament de pe Lacul Techirghiol, urmand ca tot aici sa organizam o scoala de navigatie antremanent”, a precizat Dan Mihaescu, promotorul clubului.

Premiile au fost impartite pe clase. Astfel, Primii trei clasati la clasa „Optimist” baieti sunt Marcel Frangopol (I), Cosmin Bararu (II) ?i Eduard Cutufui (III). La fete primul loc a fost ocupat de Geanina Chiron, pe locul secund s-a clasat Bianca Popescu iar bronzul a revenit competitoarei Defne Agi-Acai. La clasa „Cadet” echipa care a obtinut locul I este compusa din Mihai Chiron si Valentin Tureac. Urmatoarele doua pozitii au revenit echipajelor formate din Andreea Mihaescu si Theodora Lavru, respectiv Florin Negrea si Andrei Popescu.

Cristian BANCIU

sursa: Observator de Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.